Ansökan av saltur

Kriterierna för tilldelning av salturer i Lappträsk kommun har godkänts (§ 118 av den 10 december 2018)av bildningsnämnden från och med den 1 januari 2019. Kriterierna för tilldelning av salturer gäller de idrottssalar som förvaltas av kommunen: Pakkaamo, Kirkonkylän koulu gymnastiksalen och Porlom idrottshall.

Regelbundna- och enskillda turer kan sökas. Turernas varaktighet kan variera beroende på salen. Regelbundna turer kan sökas året runt, men ansökningar som mottas i slutet av mars behandlas först i ordning.

Turer för användning kan sökas mellan kl. 8.00 och 22.00. Skolor har primär tillgång till salarna under skoltiden från kl. 8 till 15. De regelbundna turerna distribueras till de olika sökande i följande ordning:

  1. Skolor och dagis
  2. Idrottsklubbar och medborgarinstitut
  3. Föreningar och företagsrekreation
  4. Kommersiella operatörer (operatörer som bedriver betald verksamhet)
  5. Enskilda medborgare
  6. Andra individer

 

Regelbundna salturer söks med hjälp av elektronisk ansökan.

Beslut om salturer kommer att fattas av den tjänsteman som anges i förvaltningsstagan  före slutet av april.

Ansök om regelbunden saltur här

 

Ansökan om enskild tur i idrottssal

Lappträsk kommun kommer att börja använda en elektronisk reservationskalender Vello, från och med den 19.9.2022.  Den elektroniska bokningskalendern finns på: VELLO.

I reservationskalendern ser du alla idrottssalar som förvaltas av Lappträsk kommun, där du kan boka tid. Du kan boka enskilda pass genom reservationskalendern. Turer kan bokas i 30-minutersperioder. För att boka ett entimmes pass behövs två reservationer. Att boka ett pass är enkelt och nödvändig information är förnamn, efternamn, e-post och telefonnummer. Efter en lyckad bokning får du en bekräftelse på din tur i din e-post. För att avboka en reservation krävs att du kontaktar kommunens servicetpunkt (kunta@lapinjarvi.fi eller 019 510 860).

Kom ihåg att du först kan använda det skift du reserverat efter att du hämtat ut nyckeln på kommunens servicepunkt.

Öppettiderna för kommunens servicepunkt är följande

  • Måndagar klockan 9-17
  • Tisdag till torsdag klockan 9-16
  • Servicepunkten är stängt på fredagar.

Det är bra att ta hänsyn till öppettiderna av kommunens servicepunkt vid bokning av turer då nycklar inte går att lösa ut på fredagar eller veckoslut.