Ungdomsarbete

 

Nuokku är fortfarande stängt – hobbyaktiviteter för barn och ungdomar hålls för tillfället bara utomhus i Lappträsk

Ungdomsutrymmet Nuokkus dörr hålls stängd fortfarande, även om många ställen redan har öppnat upp för hobbyerna för barn- och ungdomar. Anledningen till detta är den kommunala ledningsgruppens principer, som baseras på rekommendationen från HUS-pandemi arbetsgrupp att stänga av alla organiserade inomhusaktiviteter för barn och ungdomar. Avstängningen av hobbyaktiviteter kommer att fortsätta minst vecka 9.

Vi hoppas alla att vi snart kan återgå till Nuokkus gamla bekanta rytm och att vi kan erbjuda kommunens utrymmen till olika hobbys. I väntan på detta rör sig våra ungdomsledare runt om i kommunen. De kan också nås på sociala medier, Discord https://discord.gg/5vxpzwD och per telefon.

Ungdomar kan komma överens om vänpromenader med ungdomsledarena, under vilka de kan tala med ledaren medan man får lite frisk luft. Du kan kontakta oss på Instagram, sms eller Whatsapp-meddelande. Kontaktinformation till ungdomsledarna finns på kommunens webbplats och i Nuokku-fönstret.

Ungdomsledarena organiserar utomhusaktiviteter på tisdagar kl 16-18 och på fredagar kl 15-17.

Nya hobbyer kommer att starta nästa vecka (10.3) när fotbolls- och käpphästkurser börjar. Fotboll hålls på Kirkonkylän koulu skolgården, på onsdagar:

Klasserna1-2 kl. 14-14.45
Klasserna 3-6 kl. 15-15.45

Käpphästkursen börjar först utomhus (när coronasituationen lättar är vi oss inomhus) på onsdagar i Kirkonkylän koulus skolgård:

Klasserna 1-2 kl. 14.00 – 14.45
Klasserna 3-6 kl. 15-15.45

För närvarande planerar vi också för den, i rask takt kommande sommaren och anställningen av sommarlägerdeltagare. Om koronasituationen tillåter händer allt möjligt trevligt på sommaren, som vi kommer att informera dig mer om senare. Följ oss och våra meddelanden på sociala medier.

 

Till DigiNuokku kommer man via den här länken.

Distansfilmklubben: Vi tittar på film som vi valt tillsammans och vi kan diskutera samtidigt! Ta kontakt med Markku och du har frågor eller om du vill delta.

Är du intresserad av politik, att påverka och samhället? Hur ser framtiden ut, hur ser Lappträsk ut. Är du nöjd, eller skulle du vilja påverka på saker i Lappträsk för att det skulle vara bättre. Man kan ännu komma med i ungdomsfullmäktige/ungdomsgruppen. Ta kontakt med Katarina om du är intresserad!

Mopedstallet öppnas på hösten. Planeringen fortsätter ännu på våren. Ta kontakt med ungdomsarbetaren om du vill vara med och påverka.

Ungdomsledare

Pinja Helling
044 7193 010
pinja.helling[at]lapinjarvi.fi
Lapinjarventie 20 A, 07800 Lapinjärvi

Etsivä Nuorisotyö

Markku Vilonen
050 5431553
markku.vilonen[at]lapinjarvi.fi
Lapinjärventie 20A, 07800 Lapinjärvi