Ungdomstjänster

Ungdomsarbete är en fostrande verksamhet som riktar in sig på att stöda ungdomens självkänsla och självbild. Därtill är syftet med ungdomsarbetet att ge unga verktyg för att hantera livet, uppleva inkludering, gemenskap, internationalisering och påverka samhället.

På Lappträsk ungdomstjänster jobbar två ungdomsarbetare, Ungdomsledaren Erica Wallén och Uppsökande ungdomsarbetaren Markku Vilonen.

Ungdomsarbetarna arbetar i multiprofessionell samverkan med andra enheter i kommunen, grannkommuner, skolor samt olika föreningar och organisationer.

Ungdomstjänsterna ansvarar för ungdomsarbetet och ungdomsgården Nuokkus verksamhet i Lappträsk. Därtill ansvarar de för verksamhet under skolornas lov, ungdomsinformations- och rådgivningsarbete, skolungdomsarbete, ungdomsfullmäktigeverksamheten och mediaverksamhet. Dessutom koordineras hobbyverksamheten enligt Finlandsmodellen av ungdomstjänsterna.

Följ oss på Instagram: lapinjarven_nuorisopalvelut

 

AKTUELLT

 

BANDINSTRUMENTKURS PÅ NUOKKU

Ungdomstjänsterna ordnar tillsammans med föreningen Lapinjärven BluesRock yhdistys, en bandinstrumentkurs för 12-17-åriga Lappträsk ungdomar.

Under kursdagen får man pröva på att spela bandinstrument, som trummor, elpiano, bas eller gitarr, eller varför inte också pröva på hur det känns att sjunga i ett band.
Kursen passar för vem som helst, med eller utan erfarenhet. Man behöver alltså inte ha tidigare erfarenhet av att spela instrument eller av att spela i grupp, och det finns instruktörer på plats som hjälper till.

Var: Ungdomslokalen Nuokku (Ängsstigen 3, 07800 Lappträsk)
När: Lördagen den 9.3.2024 klo 12.00-16.00
Bindande anmälan: senast 29.2 via länken https://forms.office.com/e/PJMkDR8ARb

Instruktörerna är främst finskspråkiga, men det finns åtminstone en svenskspråkig instruktör på plats.

VÄLKOMMEN MED!

Mer information:
Ungdomsledare Erica Wallén
erica.wallen@lapinjarvi.fi
0447193010

 

Ungdomsledare

Erica Wallén
044 7193010
erica.wallen[at]lapinjarvi.fi
Lappträskvägen 20A, 07800 Lappträsk

Uppsökande ungdomsarbetare

Markku Vilonen
050 5431553
markku.vilonen[at]lapinjarvi.fi
Lappträskvägen 20A, 07800 Lappträsk