Bibliotekets evenemang

 

  • Brädspelskvällar varje måndag kl. 17-19

  • Digitupa på tisdagar klo 13-14.30

Behöver du eller någon nära dig hjälp med datorn, telefonen eller någon annan digital apparat? Digitupa är en gratis rådgivningstjänst där man hittar svar på vardagliga digitala problem tillsammans. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Läraren är Kai Nyyssönen. Digitupa arrangeras av Lovisa medborgarinstitut som en del av projektet Digidags – Aika digittää med stöd av Utbildningsstyrelsen.
 
  • Oktobers utställning: 3D – Ungdomarnas 3D-utskriftsdesign

I oktobers utställning fr.o.m. 1.10. visas skolelevernas 3D-printade konstverk. Uställningen har samlats av Petteri Aaltolainen.

  • Gäst: kriminolog Asta Koivunen to 8.10 kl. 18

Kriminolog och kriminalpsykolog Asta Koivunen berättar på finska om sitt intressanta arbete med brott. Är det likadant som på tv-serier? Anmälning senast 7.10 tel. 050 313 8631 eller lapinjarvi.kirjasto@lapinjarvi.fi. Max 15 deltagare för att hålla säkerhetsavstånd.

  • Bokcirkeln fre 23.10 kl. 17

Bokcirkelns tema i oktober är Timo Virtalas bok Väkivallattomuuden voima.

  • Jag på Lappträsk bibliotek! -fotografering ti 27.10

Ha ditt besök på bibban fotograferat och delta i utställningen! Kai Nyyssönen fotograferar bibliotekets kunder till exempel i sina favoritställen på biblioteket. Fotografierna kommer senare att samlas till en utställning. Deltagarna får sin egen bild i digitalt format. Det kommer att bli flera fotograferingsdagar under vinterns lopp. Anmälningsblanketter finns i biblioteket.

  • Filmkväll to 29.10 kl. 18

Vi firar Halloween med en film för hela familjen! Anmälning senast 28.10 tel. 050 313 8631 eller lapinjarvi.kirjasto@lapinjarvi.fi. Max 15 deltagare för att hålla säkerhetsavstånd.