Nuorisopalvelut

Nuokku pysyy vielä kiinni – lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestetään Lapinjärvellä toistaiseksi vain ulkona

Nuorisotila Nuokun ovi pysyy vielä kiinni, vaikka monissa paikoin sisätiloja on jo avattu lasten ja nuorten harrastustoimintaa varten. Syynä tähän on kunnan johtoryhmän linjaus, joka perustuu HUSpandemiatyöryhmän suositukseen kaiken organisoidun sisätiloissa tapahtuvan lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeyttämisestä. Harrastustoiminnan keskeyttämistä jatketaan kunnan sisätiloissa ainakin viikon yhdeksän ajan.

Toivomme kaikki, että voimme pian palata Nuokun vanhaan tuttuun rytmiin ja että voimme tarjota kunnan sisätiloja erilaisille harrastustoimijoille. Tätä odotellessa nuoriso-ohjaajamme liikkuvat kunnan alueella. Heidät tavoittaa myös sosiaalisesta mediasta, Discordista https://discord.gg/5vxpzwD  ja puhelimen päästä.

Nuoret voivat sopia ohjaajien kanssa kaverikävelyitä, joiden aikana voi jutella ohjaajan kanssa ja saada samalla raitista ilmaa. Yhteydenoton voi tehdä vaikka Instagramissa, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät kunnan sivuilta ja Nuokun ikkunasta.

Tämän lisäksi nuorisotyöntekijät järjestävät ulkotoimintaa tiistaisin klo 16-18 ja perjantaisin klo 15-17.

Uusia harrastuksia pyörähtää käyntiin ensi viikolla (10.3), kun jalkapallo- ja kepparikurssit käynnistyvät.

Jalkapalloa järjestetään keskiviikkoisin kirkonkylän koulun pihalla:

1-2 luokat 14-14.45
3-6 luokat 15-15.45

Kepparikurssi alkaa ensin ulkona (koronatilanteen helpottaessa siirrymme sisätiloihin) keskiviikkoisin kirkonkylän koulun pihalla:

1-2 luokat klo 14-14.45
3-6 luokat  15-15.45

Tällä hetkellä suunnittelemme kovaa vauhtia myös tulevaa kesää ja kesäleirin osallistujien palkkaamista. Koronatilanteen niin salliessa kesällä tapahtuu kaikkea kivaa, mistä tiedotamme myöhemmin lisää. Seuraa kurssi-ilmoitteluamme somessa.

Nuorisotoimi tiedottaa omissa some-kanavissaan ja kunnan internet-sivuilla toiminnastaan. Seuraathan meitä Instagramissa: lapinjarven_nuorisopalvelut

DigiNuokun: Discord-palvelimeen pääset tästä linkistä. DigiNuokussa jutellaan milloin mistäkin, tule mukaan!

Etäleffakerho: Katsotaan yhdessä päätettyä leffaa ja keskustellaan samanaikaisesti! Ole yhteydessä Markkuun ja kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan kerhoon!

Nuorisovaikuttaminen: Kiinnostaako politiikka, vaikuttaminen tai yhteiskunnalliset asiat? miltä näyttää tulevaisuus, miltä näyttää Lapinjärvi. Oletko tyytyväinen, vai haluaisitko vaikuttaa asioihin joita haluaisit että Lapinjärvellä olisi paremmin. Nuorisovaltuusto/nuorisoryhmä –toimintaan pääset vielä mukaan. Ole yhteydessä Pinjaan jos haluat mukaan!

Mopotallin avajaiset on siirtyy keväälle. Jos haluat vaikuttaa mopotallin toimintaa, ole rohkeasti yhteydessä nuorisotyöntekijöihin.

 

Mitä nuorisotyö on?

Nuorisotyö on kasvatuksellista toimintaa, joka ohjaa itsensä tuntemiseen. Lisäksi nuorisotyön tavoitteena on antaa nuorille työkaluja elämän hallintaan, osallisuuden kokemiseen, yhteisöllisyyteen, vaikuttamiseen yhteiskunnassa sekä kansainvälisyyteen.

Nuoriso-ohjaajat työskentelevät moniammatillisessa yhteistyössä naapurikuntien, koulujen ja eri järjestöjen kanssa. Nuorisotyön muotoja ovat koulunuorisotyö, pelitoiminta, loma-ajan toiminta, musiikki-, media- ja digitaalinen nuorisotyö ja toiminta nuorisotiloilla.

Nuorisopalvelut vastaavat Lapinjärven nuorisotyöstä ja nuorisotila Nuokun toiminnasta, nuorten tieto- ja neuvontatyöstä, koulunuorisotyöstä, osallisuuskasvatuksesta ja mediatoiminnasta.

Lapinjärven nuorisopalvelut luo edellytyksiä, tukee ja edistää myös nuorten kansainvälistä ja monikulttuurista kohtaamista ja toimintaa. Erilaiset kulttuurit huomioidaan kaikessa toiminnassa.

Tule mukaan! Kom med!

Va nuoriso-ohjaaja

Pinja Helling
044 719 3010
pinja.helling[at]lapinjarvi.fi
Lapinjarventie 20 A, 07800 Lapinjärvi

Etsivä Nuorisotyö

Markku Vilonen
050 5431553
markku.vilonen[at]lapinjarvi.fi
Lapinjärventie 20A, 07800 Lapinjärvi