Matkailu ja vapaa-aika

Maaseudulla on muitakin nähtävyyksiä kuin perinteiset kirkot, vaikka Lapinjärven kaksi vierekkäistä puukirkkoa ovatkin todella tutustumisen arvoisia.

Kotiseututalo Kycklings

Useat kotiseutumuseot, kuten, Porlammin kotiseutumuseo, 1700-luvulta peräisin oleva luutnantin asuintalo Brofogdas ja Kotiseututalo Kycklings Lapinjärven kirkonkylässä sekä Hurtigin sotilastorppa Hindersbyssä tuottavat muistiinpainuvia elämyksiä historiasta kiinnostuneille.

Hemborg i Hindersby

Edelleen historiaa, mutta myös taidetta ja käsityötaitoa tarjoavat Rutumin kartano ja antiikkiliike ja ravintola Antik Anna sekä Kimonkylän taidekoti.

Ryhmille, mutta myös yksittäismatkailijoille on tarjolla monipuolisia maaseutumajoitus- ja ruokailupalveluja. Suuretkin ryhmät majoittuvat Lapinjärvellä viihtyisästi Hotelli Hanhessa tai hotellin yhteydessä toimivan mökkikylän hyvinvarustelluissa tiloissa.

Elämyksiä on kunnassa tarjolla esimerkiksi ratsastuksen, kalastuksen tai vaikkapa lukuisten näyttelyiden muodossa.

Lapinjärven Porlammin Tornikalliolla sijaitsee yksi Unescon Maailmanperintöluetteloon kuuluvan Struven ketjun mittauspisteistä. Lisää aiheesta osoitteessa http://www.maanmittauslaitos.fi/toiminta/organisaatio/historia/struven-ketju

Tutustu tarkemmin Lapinjärven matkailuyrityspalveluihin toimialoitteisessa yritysrekisterissämme.