Specialdieter

I Lappträsk kommuns skolor och daghem serveras en huvudrätt. Lunchmaten är laktosfri. Frukosten, mellanmålen och utflykternas matsäck kan innehålla laktos, därför ber vi vårdnadshavaren anmäla behovet om laktosfri kost. Vårdnadshavarens anmälan räcker också om det är fråga om religösa eller etniska skäl eller om barnet följer en vegetarisk kost.

Specialdieter tillagas endast på basis av läkarintyg. Med klara och tydliga dietanvisningar försäkrar vi att specialdieten är rätt och trygg för barnet. Intyget är i kraft så länge barnet går i samma skola/daghem.

De som behöver specialdiet ombeds besöka skol- eller rådgivningshälsovårdaren. Hälvårdaren bedömmer behovet av ett läkarintyg. Den ifyllda specialdiets blanketten och läkar- eller hälsovårdsintyget om dieten hämtas till skolans eller daghemmets kök.

Vi ber dig informera köket ifall barnet som följer specialdiet är sjuk eller borta av någon annan anledning. På detta vis tillagar vi inte mat i onödan och undviker svinn. Kom ihåg att meddela om ändring i barnets specialdiet.

Specialdiet skola