Liikenne ja tiet

Joukkoliikenne

Lapinjärvi sijaitsee 6-tien läheisyydessä ja linja-autovuoroja kulkee sekä Kouvolan että Helsingin suuntaan. Lisäksi Lapinjärvellä on oma tilattu bussilinjansa, joka kulkee väliä Lapinjärvi-Porvoo-Lapinjärvi.

Linja-autojen aikataulut: http://www.matkahuolto.fi/

Matkahuollon reittiopas

Reitit ja liput omaan taskuusi!

 

Teiden kunnossapito

Jätä ilmoitus kaduilla ja yleisillä alueilla tehtävästä työstä

Valtion tiet: Valtatie ja päätiet kylien läpi ovat liikenneviraston hoitamia

Tienkäyttäjän linjan 0200 2100 kautta häiriöt välitetään suoraan maantietä hoitaville urakoitsijoille. Tarvittaessa tieto välitetään myös muille viranomaisille. Liikkumista vaarantavat ja merkittävästi haittaavat puutteet korjataan heti.

Pikkutiet taajamissa asemakaava-alueella ovat kunnan hoitamia

Häiriöistä voi ilmoittaa työaikana (7.00-15.30) tekniselle toimistolle työnjohtajalle puh: 044 720 8658. Viikonloppuisin päivystysnumerosta puh 050 347 7990

 

Yksityistiet

Haja-asutusalueilla teiden kunnossapidosta vastaa yksityinen tiekunta

Lapinjärvellä on yli 145 kilometrin yksityistieverkosto joka koostuu 39 rekisteröidyistä tiekunnasta.

Vuoden 2019 alusta muuttunut lainsäädäntö velvoittaa yksityistiekuntia ilmoittamaan yksityistietiedot maanmittauslaitokselle: https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/palveluiden-kayttoohjeet/kiinteistotietopalvelu/yksityistiet. Ja Väylälle tämän lomakkeen kautta: https://julkinen.vayla.fi/yksityistie/. Vuodesta 2020 lähtien tietojen ilmoittaminen rekistereihin on ehtona kunnan avustusten saamiselle.