Lapinjärvitalot

Lapinjärvitalot ovat uusi kekseliäs senioriasumisen pientalokonsepti, jonka suunnittelussa on otettu huomioon ikäihmisten ja muistisairaiden tarpeet ja tarjoaa uuden ajan asumista senioreille omakotitaloissa.

Lapinjärvitalot ovat noin 40 neliön kokoisia pieniä omakotitaloja, jotka muuntautuvat asujan tarpeiden mukaan. Taloissa on 1 huone, tupakeittiö, kylpyhuone ja alkovi. Niihin on mahdollista asentaa apuvälineitä ja muokata asumistarpeiden muuttuessa – esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen kalusteiden korkeutta voi siirtää asukkaan tarpeiden mukaiseksi.

Puurakenteiset Lapinjärvitalot ovat esteettömiä sekä sisältä että ulkoa. Niissä on myös huomioitu mahdollisuus liikkua pyörätuolilla ja rollaattorilla.

Lapinjärvellä halutaan tarjota senioriasumista muistiystävällisessä taajamassa Kirkonkylällä ilman, että tarvitsee ikääntyessään muuttaa palvelukotiin ja mahdollisesti toiseen kuntaan.

Lapinjärvitalojen kehittämisessä ovat olleet mukana Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Aalto-Yliopisto, Sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitos, Muistiliitto sekä Lapinjärven kunnan asukkaat ja toimijat. Talot valmistuvat Elementit E Oy:n talotehtaalla Kouvolassa.

Lapinjärvitalojen rakennuttajana on Kiinteistö Oy Labyrintti, joka on Lapinjärven kunnan omistama yhtiö.

Neljä ensimmäistä Lapinjärvitaloa tulevat Lapinjärven Kirkonkylälle elokuun 2019 lopussa. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan taloihin syksyllä 2019.

Lapinjärvitaloon asumaan? Täytä hakemus!