Pelastustoimi

Pelastustoimi: www.iupela.fi

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Loviisantie 55, 07800 Lapinjärvi

Lapinjärven Kirkonkylällä toimii sivutoiminen palokunta Loviisa-Lapinjärvi toiminta-alueella. Sivutoiminen palokunta suorittaa alueellaan pelastustehtävien lisäksi ensivastetetoimintaa.

Paloasema koostuu neljän auton hallitilasta ja koulutustilasta joka on myös väestösuojavarustettu Lapinjärven kunnan poikkeusolojen johtokeskus.

Palo- ja pelastustehtäviä alueella suorittaa myös Porlammin VPK.

 

Päivystävä palotarkastaja

Päivystävä palotarkastaja antaa opastusta ja neuvontaa onnettomuuksien ehkäisyyn, omatoimiseen varautumiseen sekä pienkiinteistöjen (omakotitalot, kesäasunnot yms.) rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Päivystävälle palotarkastajalle voi tehdä myös ilotuliteammuntalupahakemukset, pienet yleisötapahtumailmoitukset (alle 1000 henkilön tapahtumat) sekä tilapäismajoitusilmoitukset.

Lue lisää www.iupela.fi

 

Yleinen hätänumero 112

Jokainen ihminen voi omalla toiminnallaan ehkäistä onnettomuuksia ja vaaratilanteita, varautua omatoimisesti erilaisten vaaratilanteiden varalta sekä osallistua pelastustoimintaan.

Pelastuslakiin on kirjattu useita jokaista ihmistä velvoittavia määräyksiä. Hätätilanteessa tulee varoittaa vaarassa olevia, tehdä hätäilmoitus ja ryhtyä pelastustoimiin omien kykyjensä mukaan.

Lataa 112 Suomi -sovellus