Jätehuolto

JÄTEHUOLTO

Jätehuollon palvelutehtävät

Lapinjärven kunta on osakkaana Kymenlaakson Jäte Oy:ssä, joka vastaa kunnan jätteiden käsittelystä ja kunta on siirtänyt jätehuollon palvelutehtävät Kymenlaakson Jäte Oy:lle.

Kymenlaakson Jäte Oy tuottaa muun muassa seuraavia jätehuollon palveluja: ekopisteet(hyötyjätepisteet), jäteasemapalvelut, kotitalouksien vaarallisen jätteen jätehuolto sekä erilaiset täydentävät jätekeräystempaukset.

Kymenlaakson Jäte Oy huolehtii myös asukkaiden jäteneuvonnasta ja -tiedotuksesta.

Jäteneuvonta
Puh. 05 744 3473
E-mail: asiakaspalvelu (at) kymenlaaksonjate.fi

Lisätietoja Kymenlaakson Jäte Oy:ltä, puh. 05 744 3400
Siirry Kymenlaakson Jäte Oy:n sivustolle

Jätteenkuljetus

Lapinjärven kunnan alueella asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen jätteenkuljetus on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen ja tilata jätteenkuljetus suoraan luvanvaraiselta jätteenkuljetusyritykseltä.

Jätehuollon viranomaistehtävät

Kymenlaakson Jäte Oy:n osakaskunnat ovat perustaneet yhteisen jätehuoltoviranomaisen, Kymen jätelautakunnan, joka toimii isäntäkuntaperiaatteella Kouvolan kaupungin alaisuudessa. Jätelautakunta päättää jätehuollon viranomaisasioista, kuten jätehuoltomääräyksistä, jätteen kuljetusjärjestelmästä ja taksoista. Viranomaistehtäviä ovat lisäksi mm. jäteastian tyhjennysväli-päätökset ja jätehuoltomaksuihin liittyvien muistutuksien käsittely. Jätehuollon viranomaistehtävät siirtyivät Kymen jätelautakunnalle 1.5.2012.

Uudet jätehuoltomääräykset astuivat voimaan 1.1.2020. Jätehuoltomääräykset ovat voimassa seuraavissa kunnissa: Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Miehikkälä, Mäntyharju, Pyhtää ja Virolahti.

Jätehuoltoasioiden viranomaistehtävät on keskitetty Kymen jätelautakunnalle, lisätietoa antaa jätehuoltopäällikkö Leena Rautiainen, puh. 020 6158 143 arkisin klo 8-15.

Jätehuoltomääräykset

Jätehuollon valvontatehtävät

Jätehuollon valvontaa hoitaa Lapinjärven ympäristönsuojeluasioissa Loviisan kaupungin alaisena toimivassa rakennus- ja ympäristölautakunta. Jätehuollon valvontatehtäviä koskevissa asioissa otetaan yhteyttä Loviisan kaupungin ympäristönsuojelutoimistoon.