Jätehuolto

JÄTEHUOLTO

Jätehuollon palvelutehtävät

Lapinjärven kunta on osakkaana Kymenlaakson Jäte Oy:ssä, joka vastaa kunnan jätteiden käsittelystä ja kunta on siirtänyt jätehuollon palvelutehtävät Kymenlaakson Jäte Oy:lle.

Kymenlaakson Jäte Oy tuottaa muun muassa seuraavia jätehuollon palveluja: ekopisteet(hyötyjätepisteet), jäteasemapalvelut, kotitalouksien vaarallisen jätteen jätehuolto sekä erilaiset täydentävät jätekeräystempaukset. Lapinjärvellä sijaitsee Korsmalmin jäteasema, jossa otetaan vastaan lajiteltuja jätteitä, joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin. Jätteitä voit tuoda kerralla korkeintaan yhden henkilöauton peräkärryllisen verran.

Kymenlaakson Jäte Oy huolehtii myös asukkaiden jäteneuvonnasta ja -tiedotuksesta.

Jäteneuvonta
Puh. 05 744 3473
E-mail: asiakaspalvelu (at) kymenlaaksonjate.fi

Lisätietoja Kymenlaakson Jäte Oy:ltä, puh. 05 744 3400
Siirry Kymenlaakson Jäte Oy:n sivustolle

Jätteenkuljetus

Lapinjärven kunnan alueella asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen jätteenkuljetus on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen ja tilata jätteenkuljetus suoraan luvanvaraiselta jätteenkuljetusyritykseltä.

Jätehuollon viranomaistehtävät

Kymenlaakson Jäte Oy:n osakaskunnat ovat perustaneet yhteisen jätehuoltoviranomaisen, Kymen jätelautakunnan, joka toimii isäntäkuntaperiaatteella Kouvolan kaupungin alaisuudessa. Jätelautakunta päättää jätehuollon viranomaisasioista, kuten jätehuoltomääräyksistä, jätteen kuljetusjärjestelmästä ja taksoista. Viranomaistehtäviä ovat lisäksi mm. jäteastian tyhjennysväli-päätökset ja jätehuoltomaksuihin liittyvien muistutuksien käsittely. Jätehuollon viranomaistehtävät siirtyivät Kymen jätelautakunnalle 1.5.2012.

Uudet jätehuoltomääräykset astuivat voimaan 1.6.2023. Jätehuoltomääräykset ovat voimassa seuraavissa kunnissa: Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Miehikkälä, Mäntyharju, Pyhtää ja Virolahti.

Jätehuoltoasioiden viranomaistehtävät on keskitetty Kymen jätelautakunnalle, lisätietoa antaa jätehuoltopäällikkö Leena Rautiainen, puh. 020 6158 143 arkisin klo 8-15.

Jätehuoltomääräykset

Tiedote-28.9.2023-Taloyhtioista-puuttuu-viela-bio-ja-pakkausjateastioita-

Kunnalliset-jatehuoltomaaraykset-1.6.2023 alkaen

Kymen_jätelautakunta_tiedote_toukokuu_2022

Jätehuollon valvontatehtävät

Jätehuollon valvontaa hoitaa Lapinjärven ympäristönsuojeluasioissa Loviisan kaupungin alaisena toimivassa rakennus- ja ympäristölautakunta. Jätehuollon valvontatehtäviä koskevissa asioissa otetaan yhteyttä Loviisan kaupungin ympäristönsuojelutoimistoon.

Ekomaksut