Meddelande av vattenmätarställning

Nu kan man anmäla vattenmätarställningen elektroniskt.

Vi ber att mätarställningen meddelas minst en gång per år. Mätarställningen kan meddelas i första hand via FörbrukningsWeb, men den kan fortsättningsvis också meddelas med avläsningskortet, via telefon, samt via epost.

Du kan logga in på FörbrukningsWebben med ditt eget förbrukningspunkt- och vattenmätarnummer, som du hittar på ditt mätarkort. Första gången måste du använda dessa nummer för att skapa dina inloggningsuppgifter. Via FörbrukningsWeb tjänsten kan man också få information om fastighetens vattenförbrukningshistoria, se uppskattad summa på årsräkningen samt ge tilläggsinformation och feedback.

Logga in till FörbrukningsWeb via denna länk.
(Länken öppnas i ett nytt fönster på en extern webbplats)

Vi fakturerar huvudsakligen två gånger om året (eller oftare om kunden så önskar) och den ena av fakturorna är en uppskattningsfaktura. Fakturan som skickas efter en mätaravläsning är en utjämningsfaktura. Den visar den tidigare och den nya vattenmätaravläsningen i fastigheten. I utjämningsfakturan faktureras mängden vatten enligt faktisk förbrukning och vattnet som uppskattningsfakturerats dras av fakturan.

Byråsekreterare

Lisbeth Arnkil
044 745 7405
lisbeth.arnkil[at]lapinjarvi.fi