INBJUDAN: Lappträsk influensers! Kom med den 19.6 och bekanta dig med kommunen, närproducerad mat och smaka på en meny gjord av en stjärnkock!

Det ryktas att alla Finlands kommuner håller på att dö – men ryktet har fel! Lappträsk är en pionjär i många avseenden, och inte minst i att utveckla en människonära kommun. Kommuninvånarnas trivsel och välmående är viktig för oss. Likaså är det viktigt för oss att stöda de lokala entreprenörerna. Utan ett fungerande näringsliv har inte kommunen en framtid.

Från Lappträsk kommer företag som Robbes Lilla Trädgård, som specialiserar sig på sallader, örter och vertikalodling. Porlammin meijeri producerar förutom utsökta mjölkostar, också smakande veganostar, vilka har redan blivit populära bland konsumenterna. Andra lokala matproducenter inom kommunen är också bland annat Kal’s Speciality Foods med sina deli-produkter, lokala bageriet Lapinjärven Leipomo och Fishermans Food och dess unika umamilax.

Lappträsk har dessutom en strålande fin natur och en av Finlands vackraste kyrkobyar, som utveckals till en minnesvänlig tätort.

Kommunen stöder gemenskap  och volontärarbete. Detta har resulterat bland annat i ett gemensamt arbetsrum för alla kommuninvånare, Hela Byns Arbetsrum. Lappträsk erbjuder välmående för både kropp och sinne.

Vi vill nu bjuda in åtta stycken influensers eller redaktörer att bekanta sig med vår livligt växande kommun tisdagen den 19.6. I programmet inkluderas transport från och till Helsingfors, mat och program. Till middag serveras en meny planerad av Strömsö -kocken Micke Björklund.

 

PROGRAM

 

8.00 Avgång från Helsingfors

9.30 Porlammin Meijeris ostar och utveckling av veganostar

10.30 En lätt hajk till UNESCO’s världsarvslandskap

11.30 Lunch i Monica’s café i kyrkobyn i Lappträsk

12.30 Rundtur i Lappträsk kyrkoby och Hela Byns Arbetsrum

13.45 Robbes Lilla Trädgårds sallader, örter och vertikalodling. Vi träffar också Micke Björklund.

15.15 Konsthemmet i Kimoböle

Vi äter Strömsökocken Micke Björklunds meny, gjord av lokala råvaror. Vi bekantar oss också närmare med Kal’s Speciality Foods, Lapinjärven Leipomo (bageri) och Fishermans Food.

17.30 Avgång mot Helsingfors

Kommunsdirektören Tiina Heikka fungerar som värdinna för dagen.

Anmäl dig senast den 8.6 till adressen lapinjarvi@wannado.fi. Meddela också om transportbehovet, specialdieter, allergier, och eventuella andra begränsningar. Berätta också varför du intresserade dig för resan, uppgifter om din huvudkanal, dess målgrupp, ämnesval och månatliga antal besökare per kanal! Kom ihåg att ange dina kontaktuppgifter, så att vi snabbt får kontakt med dig vid behov!

Välkommen med!

 

Tilläggsinformation inför dagen får du från nedanstående länkar:

 

Lappträsk kommun

www.lapinjarvi.fi

 

Lappträsk blogg

http://ihkulapinjarvi.blogspot.fi

 

Koko Kylän Työhuone

https://www.facebook.com/Koko-Kylän-Työhuone

 

Robbes Lilla Trädgård

http://robbes.fi/fi/

 

Porlammin meijeri

http://www.porlammin.fi/

 

Fishermans Food

https://www.fishermans.fi/

 

Kal’s Speciality Foods

http://gourmetfinn.com

 

Lapinjärven Leipomo

http://www.lapinjarvenleipomo.fi/

 

Konsthemmet i Kimoböle

https://www.kimonkyla.fi/kimonkylan-taidekoti/