Meddelande Lappträsk mobilapplikation fick namnet LAP´S APP

Vi har bett om fiffiga namnförslag till Lappträsk egen mobilapplikation mellan 6-13.6 och vi fick 15 st namnförslag. Kampen var hård, men av två favoriter i Facebook-röstningen, valdes som vinnare Lap´s App.

Applikationen kan laddas ner i App store- och Google play appbutiker 23.7. Applikationen är gratis. Kommuninvånaren, sommargästen eller en tillfällig besökare kan genom Lap´s Appen svara på frågor veckovis och lämna respons. Kommunen kan utveckla strategin och verksamheten efter användarna behov. direkt från responsen som kommunen får av kommuninvånarna

Responsen man får från appen behandlas öppet i kommunens strategis bedömnings och responstillfälle 30.8. Tilläggsuppgifter publiceras i en nära framtid på Lappträsk kommuns webbsida och Facebooksida. Applikationen som utvecklats i samarbete med Future Dialog och VTT är en applikation som utvecklas och är en del av ett experiment där man försöker få kommuninvånarna att ta del av kommunens utveckling snabbt och enkelt genom att utnyttja mobilen.