Lappträsk deltar i det nya E-biblioteket

OBS! Kommunernas gemensamma E-bibliotek skulle öppnas den 23 april. Tjänsten är en helhet bestående av en rad olika tekniska lösningar, och det tog längre tid än beräknat att kombinera dem. E-biblioteksappen kan laddas ner i appbutiker från och med den 29 april. Vi beklagar förseningen.

E-biblioteket öppnas i biblioteken i Lappträsk på Bokens och rosens dag den 29.4.2024. E-biblioteket är en tjänst som är gemensam för kommunerna och som är tillgänglig för invånarna i de kommuner som anslutit till den.

E-biblioteket innehåller elektroniska böcker, ljudböcker och digitala tidningar på finska, svenska engelska och i viss mån även på andra språk.

Så här använder du E-biblioteket:

  • Ladda ner E-bibliotekets app till din telefon eller pekplatta från appbutiken (App Store, Play Store). E-biblioteket är ännu inte tillgängligt för en bordsdator.
  • Registrera dig med stark autentisering. Du behöver inget bibliotekskort.
  • Om stark autentisering inte är möjlig, vänligen kontakta biblioteket. Bibliotekspersonalen kan registrera applikationen åt dig. För att registrera dig behöver du en identitetshandling och en giltig e-postadress.

Barn under 13 år behöver en förälders eller vårdnadshavares samtycke för att registrera sig för tjänsten.

Observera! Tjänsten kommer att öppnas den 29.4.2024

Mer detaljerade instruktioner om hur du använder E-biblioteket kommer att finnas tillgängliga vid ett senare tillfälle.

Tjänsten produceras av Nationalbiblioteket i samarbete med de allmänna biblioteken.  Mer än 200 kommuner har nu anslutit sig till det kommunala E-biblioteket. I den första fasen kommer tjänsten att täcka cirka 85% av befolkningen i Finland.

Tilläggsuppgifter: E-biblioteket | Nationalbiblioteket