Lapinjärven kunta mukana uudessa E-kirjastossa

HUOM! Kuntien yhteisen E-kirjaston oli tarkoitus avautua 23.4. Palvelu perustuu useiden eri teknisten ratkaisuiden kokonaisuuteen ja niiden yhdistäminen vei arvioitua enemmän aikaa. E-kirjasto-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa 29.4. Pahoittelemme siirtymisestä aiheutuvaa haittaa.

E-kirjasto tulee käyttöön  29.4.2024. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jota pääsevät käyttämään siihen liittyneiden kuntien asukkaat.

E-kirjastossa on sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran myös muilla kielillä.

Näin käytät E-kirjastoa:

  • Lataa E-kirjasto-sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta (App Store, Play-kauppa). E-kirjastoa ei voi toistaiseksi käyttää tietokoneella.
  • Rekisteröidy palveluun vahvalla tunnistautumisella. Kirjastokorttia ei vaadita.
  • Jos vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä kirjastoon. Kirjaston henkilökunta voi rekisteröidä sovelluksen käyttöösi. Rekisteröintiä varten tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja toimivan sähköpostiosoitteen.

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi.

Huom! Palvelu avautuu 29.4.2024

Tarkempia ohjeita E-kirjaston käyttöön on tulossa myöhemmin.

E-kirjastopalvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Kuntien yhteiseen E-kirjastoon on nyt liittynyt mukaan jo yli 200 kuntaa. Palvelun piirissä tulee ensimmäisessä vaiheessa olemaan noin 85 % Suomessa asuvista.

Lisätietoja: E-kirjasto | Kansalliskirjasto