Veckan för barnens rättigheter: En trygg framtid

Veckan för barnens rättigheter firas 14.-20.11.2022.

Veckan för barnens rättigheter är en funktionell temavecka vars mål är att öka medvetenheten om FN:s konvention om barnets rättigheter, särskilt bland barn och ungdomar. Under veckan firas också FN:s konvention om barnets rättigheter, som godkändes den 20.11.1989.

Årets tema är en trygg framtid. Enligt en undersökning som Unicef gjort känner nästan var tredje ung finländare att det inte är lätt att drömma om en bra framtid. Vi vill uppmuntra alla att dela med sig av sina ambitioner och ge dem modet att se på framtiden genom hoten.

Tilläggsuppgifter om veckan för barnens rättigheter hittar du här: https://www.lapsenoikeudet.fi/sv/kampanj/veckan-for-barnets-rattigheter/

Alla förstaklassare i Lappträsk kommer att besöka biblioteket och få en egen bokgåva under veckan för barnens rättigheter. Samtidigt pratar vi om hur viktigt det är att kunna läsa för en trygg framtid.

Dessutom får barn som deltar i småbarnspedagogiken eller förskole- och grundundervisningen påverka och rösta på namnet på planen för kulturfostran i Lappträsk. Utifrån det namn som barnen valt kommer en logo att utformas för planen.