Utsiktsplats-mässan i Lappträsk 13.9.2018 kl. 12-15

En arbetsplats fast genast!

Om du vill hitta en arbetsplats genast ska du komma till Lappträsk på Utsiktsplatsen-mässan 13.9.2018. Mässan ordnas i idrottshallen i Porlom kl. 12-15. Det kommer att finnas ca 40 utställare från olika företag på mässan.

– För tillfället kan vi erbjuda 30 arbetsplatser och  på mässan  kommer det dessutom att finnas företag som funderar på rekrytering på lång sikt, berättare kommundirektör Tiina Heikka om arbetsplatssituationen på Utsiktsplatsen-mässan.

Mässan ordnas redan för fjärde gången. En liten kommun vill stöda sysselsättningen. Mässan har även tidigare år varit en stor succé.

– Lappträsk kommun är en föregångare när det gäller att göra saker och kommunen vill lösa problem i samhället. Ett av dessa är att främja sysselsättningen på ett människoorienterat sätt, säger Heikka.

Mässan ordnas tillsammans med Nylands TE-byrå.

– TE-byrån i Nyland anser att Utsiktsplatsen-mässan är ett fantastiskt exempel på ett fungerande samarbete mellan kommunen och TE-byråns förvaltning. Det är fint att vi kan erbjuda arbetslösa arbetssökande även i mindre kommuner tjänster som dessa i det egna området. Ofta är olika mässor och dylika rekryteringsevenemang centraliserade till huvudstadsregionen eller i östra Nyland och då närmast i Borgå, konstaterar Anne Hirvonen från TE-byrån.

Ett stort antal arbetsgivare deltar igen i Utsiktsplatsen-mässan.

– Arbetsgivarnas intresse för den här typen av evenemang har ökat på sista tiden. Orsaken är situationen med sysselsättningen och rekryteringsutmaningarna som det har fört med sig, berättar Hirvonen.

Samarbete för att främja gemensamma ärenden

TE-förvaltningen anser att evenemanget är en viktig mötesplats för arbetssökande och arbetsgivare.

– TE-byrån har haft en betydlig roll i anordnandet av evenemanget, särskilt gällande inbjudande av arbetssökande till evenemanget. Utöver de arbetssökande klienterna betjänar TE-förvaltningen även arbetsgivare och företag. Detta är ett ypperligt tillfälle för arbetsgivarna att träffa sakkunniga från TE-förvaltningen och höra om tjänsterna som finns att erbjuda.  TE-förvaltningen kan t.ex. bevilja lönesubventioner till företag för att sysselsätta arbetslösa eller få sakkunnig hjälp med rekrytering, berättar Hirvonen.

– Utan TE-byråns insats skulle det vara omöjligt att ordna mässan. Det är fint att vi kan samarbete i dessa gemensamma ärenden, berömmer Tiina Heikka.

– I lika viktig roll är även lokala föreningar som sköter om de praktiska arrangemangen. Utan marthornas café, byaföreningens hjälp med att bygga bord i mässlokalerna, eller FBK:s insats med att styra trafiken, hade kommunen varit i knipa med arrangemangen, betonar Heikka om vikten med samarbete.

– Evenemanget är också viktigt för Porlom by. Tillsammans får vi delta i arbete som inverkar på samhället, berättar Mikko Salonen som är aktiv i Porlom byaförening.

Man kan genast ansöka lediga arbetsplatser, lämna en öppen ansökan direkt till företagen, få hjälp med att skriva en CV och skapa nätverk med andra företagare.

Idrottshallen i Porlom är belägen på adressen Skolstigen 8, Porlom. Evenemangets Facebook-sidor finns under namnet Näköalapaikka-messut 13.9. På området kan man bekanta sig med Taitopaikka som erbjuder arbetslivsträningstjänster och rekryteringshjälp i Lappträsk kommun på adressen Skolstigen 4.