Snöskulptur i Klockarparken i Lappträsk 5.-6.3.2022

Lumen- ja jäänveistäjien yhdistys Ikitalvi ry ordnar med hjälp av Lappträsk kommun ett snöskulpturevenemang i Klockarparken i Lappträsk den 5.-6.3. Föreningen har bjudit in aktiva inom grenen för att genomföra evenemanget. Evenemanget är en snöskulpturshow, där folk är välkomna att följa med hur skulpturerna skapas under helgen. Evenemangets höjdpunkt är på söndagskvällen då de färdiga skulpturerna belyses i mörkret.

Skulptörerna arbetar med skulpturerna på lördag och söndag mellan kl 10-18. Under denna tid är man välkommen att se på hur skulpturerna tillverkas och prata med skulptörerna. Skulptörerna berättar gärna för alla intresserade om sina tekniker och hur man kan utöva denna gren.

Skulpturerna kommer att bli kvar efter evenemanget och man hoppas att de fortsätter att glädja kommuninvånarna efter evenemangshelgen.

Föreningen Ikitalvi ry ordnar evenemang, skolningar och tävlingar samt stöder skulpturgrupper som åker utomlands. Föreningen har ordnat både nationella och internationella tävlingar. Föreningens skulpturlag har gjort bra ifrån sig både på hemmaplan och utomlands. Föreningens mål är att öka medvetenheten och populariteten samt att hitta nya entusiaster för grenen.