Lappträsk Bybutik söker producenter

Bybutiken, ett försäljningsställe för produkter från Lappträsk, som inleddes förra sommaren, kommer att fortsätta i sommar om tillräckligt många producenter lockas till Bybutiken. Liksom förra sommaren kommer produkter från Lappträsk att säljas vid butiken, utan branschgränser. Försäljningen har omfattat mat, hantverk, konst, heminredning, hushållsartiklar och mycket mer. Det finns inga andra begränsningar för den produkt som ska säljas, förutom att den ska kunna säljas i en liten butik och att producenten/säljaren ska vara ett företag från Lappträsk med ett FO-nummer. Livsmedlen måste vara förpackade.

Bybutiken är ett koncept som skapats av lokala företagare och Lappträsk kommun för att främja det lokala näringslivet genom att samla lokala produkter på ett ställe så att kunderna lätt kan hitta dem. Bybutiken säljer lokala produkter och marknadsför lokala serviceföretag och guidar vid behov sommarturister till lokala företag. Lappträsk kommun tillhandahåller lokalerna och personalen, företagaren ansvarar endast för prissättning och leverans av produkterna till butiken enligt överenskommelse. Bybutiken ligger i den gamla busstationen på Lappträskvägen 1.

De som är intresserade av verksamheten ombeds kontakta Jonna Nygård, näringslivs- och kommunikationssekreterare i Lappträsk kommun, senast den 10.4. (jonna.nygard@lapinjarvi.fi / 0447208697). Därefter kommer ett beslut att fattas om huruvida bybutiken ska hållas i sommar, beroende på om ett tillräckligt antal företag och deras produkter fås ihop.