Lapinjärven Kyläpuotiin etsitään tuottajia

Viime kesänä ensi kertaa toteutettu lapinjärveläistuotteiden myyntipaikka Kyläpuoti – Bybutiken on saamassa jatkoa tänä kesänä, mikäli Kyläpuotiin saadaan riittävästi tuottajia. Viime kesän tapaan puotiin otetaan myyntiin lapinjärveläisyritysten tuotteita laidasta laitaan ilman toimialarajoja. Myynnissä on ollut niin elintarvikkeita, käsitöitä, taidetta kuin esimerkiksi kodin sisustus- ja käyttötarvikkeita ynnä muuta. Myyntiin otettaville tuotteille ei ole muita rajoituksia kuin se, että se on myytävissä pienessä myymälässä ja sen tuottaja/myyjä on lapinjärveläinen yritys jolla on y-tunnus. Elintarvikkeiden tulee olla pakattuja.

Kyläpuoti on paikallisten yrittäjien ja Lapinjärven kunnan ideoima konsepti, jonka tavoitteena on edistää paikallista elinkeinoelämää kokoamalla paikalliset tuotteet yhteen paikkaan asiakkaiden helposti löydettäviksi. Kyläpuodissa myydään paikallisia tuotteita ja myös mainostetaan paikallisia palveluyrityksiä sekä tarvittaessa opastetaan kesän turisteja paikallisten yritysten pariin. Lapinjärven kunta tarjoaa toiminnalle tilat ja henkilöstön, yrittäjien vastuulle jää ainoastaan tuotteiden hinnoittelu ja toimittaminen puodille sovitusti. Kyläpuoti toimii vanhalla linja-autoasemalla osoitteessa Lapinjärventie 1.

Toiminnasta kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Lapinjärven kunnan elinkeino- ja viestintäsihteeri Jonna Nygårdiin (jonna.nygard@lapinjarvi.fi / 0447208697) viimeistään 10.4. Tämän jälkeen tehdään päätös Kyläpuodin toteuttamisesta tälle kesälle sen perusteella, saadaanko kokoon riittävä määrä yrityksiä ja heidän tuotteitaan.