Gardesjägarregementets krigsmannaedgång- och försäkran ceremoni ordnas den 12.8.2022 i Lappträsk.

På evenemangsdagen finns det ett brett utbud av saker att se i Lappträsk. Kyrkorna i Lappträsk är öppna från kl. 10-15. På fredag kl. 11.00 hålls en orgelkonsert i kyrkan med Brayan Jääskeläinen i spetsen.

Biblioteket är öppet mellan kl 10-16. Vårt stämningsfulla bibliotek, vårt gemensamma vardagsrum, ligger vid Klockarparkens omedelbara närhet. Biblioteket har också en toalett och skötbord för barn.

På bibliotekets gårdsområde ligger Brofogdas, som tros vara den äldsta byggnaden i Lappträsk från början av 1700-talet. I huset, som är en kombination av två byggnader, finns ett museum och en utställningslokal som drivs av Lappträsk veteranförening och hembygdsförening. Brofogdas är öppet för allmänheten mellan kl 10-15.

Lapinjärviseura tillreder traditionell ärtsoppa på Mariebergs idrottsplats kl. 10-12 samt i Klockarparken kl. 10-16. Förutom traditionell soppa kommer det också att finnas en vegetarisk version. Soldathemmet serverar kaffe och munkar vid idrottsplatsen i samband med eden och i Klockarparken under evenemangsdagen. Café-restaurang Ketunpesä är öppen både vid byastrået och i Klockarparken. Serveringarna är avgiftsbelagda.

Kommungården i Lappträsk är öppen mellan kl 9.00-15.00. På evenemangsområdet finns också personal från kommungården, som du kan fråga råd om evenemanget eller andra frågor som rör Lappträsk. Du känner igen dem på deras gula Lappträsk syns-västar.

Den informationsbroschyr som publicerats av Gardesjägarregement innehåller det exakta programmet för dagen samt ytterligare information om hur man anländer och parkerar på evenemangsdagen

Gardesjägarregementets info angående krigsmannaedgången