Ungdomsarbetsveckan firas i Lappträsk

Den nationella Ungdomsarbetsveckan firas vecka 41 och i år är veckans tema ”det här är ungdomsarbete”. Ungdomsarbetsveckan lyfter fram det värdefulla arbetet som ungdomsarbetare, organisationer, kommuner och församlingar gör för de unga. Lappträsk ungdomstjänster firar veckan med olika slags program under veckan.  

-På måndag morgon besökte vi skolorna i Lappträsk. Vi berättade om ungdomsarbete och drog gruppdynamik-övningar för eleverna och skolpersonalen. Förra veckan besökte vi högstadieskolorna i Lovisa tillsammans med Lappträsk ungdomsfullmäktige. Vi kommer dessutom att ha öppet hus på ungdomslokalen Nuokku på tisdag och fredag, då alla intresserade är välkomna att bekanta sig med den öppna verksamheten på ungdomslokalen, berättar kommunens ungdomsledare Erica Wallén. 

-Vi har även bjudit in kommunens förtroendevalda att besöka Nuokku. Vi hoppas på att väcka tankar kring ungdomarbetets betydelse och de ungas välmående. Vi vill speciellt lyfta fram tonåringar och äldre ungdomar, som ofta får mindre uppmärksamhet, fortsätter uppsökande ungdomsarbetaren Markku Vilonen.  

-Dessutom gör vi ungdomsarbetet synligare genom att göra material kring temat till våra kanaler på sociala medier, så det lönar sig att följa oss på Instagram, @lapinjarven_nuorisopalvelut, tipsar Wallén.  

Program för veckan: 

Måndag: Ungdomsarbetarna besöker skolorna 

Tisdag: Öppen verksamhet på Nuokku kl. 14.00–16.30 för åk 5–6 

Öppet hus på Nuokku kl. 15.00–16.30 

K17 Nuokku kl. 17.00–20.00 

Onsdag: Öppen verksamhet på Nuokku kl. 15.00–20.00 för 13-åringar och äldre ungdomar 

Fredag: Öppen verksamhet på Nuokku kl. 16.00–21.00 för 13-åringar och äldre ungdomar Öppet hus på Nuokku kl. 16.00–19.00, under 13-åringar tillsammans med en vuxen