Nya öppettider på biblioteket och möte med den nya direktören för bibliotek och kultur

I huvudbibliotek har antalet kunder på kvällstid minskat och man har beslutat att ändra öppettiderna från och med början av maj. På tisdagar och onsdagar stänger huvudbiblioteket kl. 16.00 och på fredagar kl. 15.00.  På måndagar och torsdagar fortsätter huvudbiblioteket att hålla öppet till kl. 19.00.

-Det här är en motiverad förändring eftersom det har varit väldigt få besökare på kvällarna, säger den nya direktören för bibliotek och kultur, Ninni Parviainen.

-Tack vare dessa förändringar får bibliotekspersonalen mer tid att utveckla biblioteksverksamheten och göra viktiga arbeten med samlingarna i biblioteket. Lyckligtvis kommer det fortfarande att finnas två kvällar i veckan då man kan besöka biblioteket.

De nya öppettiderna träder i kraft onsdagen den 8 maj 2024, eftersom biblioteken är stängda måndagen den 6 maj och 7 maj 2024 på grund av uppdateringsarbeten i KOHA-systemet. Den nya direktören för bibliotek och kultur, Ninni Parviainen bjuder in till välkomstkaffe för att diskutera biblioteks- och kulturfrågor onsdagen den 8 maj 2024 kl. 12.00-13.00.

-Det skulle vara trevligt att få lära känna kommuninvånarna och höra deras önskemål om kommunens kulturtjänster.