Fortsättning för Bybutiken under julsäsongen – lokala produkter och presantkort till julklappspåsen

Kyläpuoti – Bybutiken, som Lappträsk kommun lanserade under sommaren, får fortsättning under jul. Bybutiken presenterar lokal expertis genom att sälja enbart Lappträsk-produkter i den gamla busstationen vid Lappträskvägen 1.

Under julsäsongen säljer Bybutiken speciellt produkter som man kan minnas sina nära och kära med under julen: hantverk, konst, hushållsartiklar av hög kvalitet, presantkort för tjänster, förpackat livsmedel och prydnadsföremål. Nya producenter tas nu också till butiken. Om någon vill erbjuda sina produkter till försäljning i Bybutiken, vänligen kontakta Lappträsk kommuns näringslivssekreterare.

– Vi konstaterade vid företagarnas morgonkaffe att alla leverantörer av julbutikens produkter inte behöver vara företagare, eftersom det finns många människor i kommunen som är kunniga inom t.ex. hantverk, som gör det mer som en hobby men som är otroligt duktiga på det. Detta kommer att bredda sortimentet och göra Bybutiken till ett mer attraktivt ställe att handla på, säger näringslivssekreterare Jonna Nygård,

– Vi håller dock fortfarande fast vid att produkterna är tillverkade i Lappträsk eller att leverantören är från Lappträsk, fortsätter Nygård.

Med tanke på säsongen kan lokala företagare också hämta presantkort till salu i Bybutiken, vilket gör det enkelt att köpa lokala tjänster som gåvor från ett och samma ställe.

Lappträsk Bybutik grundades i år genom ett samarbete med företagaren i Lappträsk och Lappträsk kommun. Lappträsk kommun ansvarar för genomförandet av verksamheten och tillhandahåller lokalerna samt en anställd för butiken. Syftet med Bybutiken är att lyfta fram det lokala kunnandet för byns invånare och turister. Bybutiken öppnar under november. Mer detaljerad information uppdateras på Lappträsk kommuns nätsidor och på Bybutikens Facebook-sida.

Tilläggsuppgifter

näringslivssekreterare Jonna Nygård, jonna.nygard@lapinjarvi.fi / 0447208697