Doerz Local – Extra inkomster av lokala upplevelser i Lappträsk

Såhär i början av sommaren och turistsäsongen har Lappträsk kommun tagit i bruk Doerz Local-försäljningsplattformen, vilket gör att vem som helst kan bli en upplevelseleverantör och därmed tjäna extra inkomst. Genom plattformen kan privatpersoner, föreningar och företag enkelt och billigt erbjuda upplevelser och turismtjänster. Samtidigt gör plattformen det möjligt för särskilt företag att få större synlighet för sina egna turismtjänster.

Dagens resenärer letar efter äkta, individuella och lokala upplevelser: människor är intresserade av att bekanta sig med vad den lokala befolkningen gör i sitt eget dagliga liv eller vad de tycker är intressant i sin egen hembygd. Doerz Local –plattformen erbjuder en grund för den lokala befolkningen att skapa och sälja olika aktiviteter och upplevelser om sina egna ursprung.

I Lappträsk finns en enorm mängd kunskap och till exempel naturområden, kring vilka kan byggas mindre eller större upplevelser. Men en riktigt vanlig räcker: en ivrig fiskare kan erbjuda en fisketur på träsket, en traillöpare kan erbjuda de bästa spåren, en hembakare lära att göra rågbröd eller en konstnär som förverkligar en konstworkshop. Möjligheterna är nästan obegränsade.

Det är lätt att använda Doerz och du kan skapa upplevelser på ett ögonblick. Doerz kan erbjuda upplevelser helt enligt ditt eget schema, antingen som enskilda evenemang, dvs evenemang vid en viss tidpunkt eller på begäran – som ett erbjudande att kunden föreslår en tid och upplevelseleverantören antingen accepterar eller föreslår en annan tid.

Inom turismen just nu måste man naturligtvis ta hänsyn till coronaepidemin och förhindra dess spridning. Varje arrangör måste ta hänsyn till myndigheternas anvisningar i sin egen verksamhet. Med hjälp av Doerz Local –plattformen kan du också sälja upplevelser online.

Genom online upplevelser är hela världen öppen, av så många olika saker kan skapas virtuella upplevelser. Erbjudandet på webbplatsen för tillfället är till exempel morgonkaffe med fårherden, online matlagning, macrame online-workshop, virtuella skogspromenader och hur man värmer upp en bastu med vedeldning.

Du kan bekanta dig med Doerz utbudet på doerz.com.

Lappträsk Doerz Local –plattformen som underhålls av Lappträsk kommun, är redan öppen på adressen doerz.com/lapinjarvi. Du kan börja producera innehåll direkt. Lapptäsk kommuns näringslivssekreterare Jonna Nygård ger vid behov råd om användningen av tjänsten eller om andra praktiska saker.

På grund av coronavirusepidemin kommer närturismen troligen att vara mera populär nästa sommar, när vanliga finska familjer letar till sommarlovet efter meningsfulla och prisvärda aktiviteter och upplevelser i närheten. Detta är något du bör tänka på när du planerar upplevelser.

Lappträsk kommun ordnar ett virtuellt Doerz – informationstillfälle öppen för alla på tisdag den 26.5.2020 kl 18.00. Under kvällen berättar Noora Kokko från Doerz om vad Doerz handlar om, vilka möjligheter det finns i Doerz och hur man skapar en attraktiv upplevelse. Vi går också igenom praktiska saker såsom finansiella transaktioner och beskattning. Dessutom reserverar vi god tid för diskussion och frågor, vilka också kan skickas i förväg till näringssekreteraren.

Teams-länk till informationstillfället här.

Näringslivssekreterare Jonna Nygård, jonna.nygard@lapinjarvi.fi, 044 720 8697