Erikssonin Putki Oy

I Lappträsk Pockar finns Erikssonin Putki Oy, ett VVS -företag med full service invid goda vägförbindelser.
Företaget grundades av Matti Eriksson år 1968. Nuvarande verkställande direktör Ville Eriksson fortsätter driva familjeföretaget i sin fars fotspår.

Erikssonin Putki sysselsätter nu tre personer i kontoret och tio montörer. I serviceutbudet finns bl.a. VVS-installationer, fjärrvärmearbeten, byten av värmepannor och installationer av olika värmelösningar. Företaget dejourerar också utanför arbetstiden ifall det finns behov av akuta servicearbeten.

”Våra kunder är olika företag inom industrin och husbolag, kommuner och städer. Dessutom har vi en del privata kunder” berättar Ville Eriksson.

I Pockar finns en omfattande VVS affär i samma hus som företagets verksamhetsutrymmen. Där hittar man allt från kranar till vattenarmaturer, reservdelar och installationstillbehör som fackmän behöver. Hallen och verksamhetsutrymmet blev färdigt år 2000.

Enligt Eriksson finns det efterfrågan av tjänsterna.

”Vi har till och med ett litet tryck på att utvidga”. Vårt verksamhetsområde är rätt stort, från Sköldvik i Borgå till Kouvola och från Lovisa till Orimattila”, berättar Eriksson.

” I vårt fall är Lappträsk som placeringsort exceptionellt optimalt för det går en ordentlig väg åt alla väderstreck och avstånden är korta”, fortsätter han.

Lappträsk beskriver han som en kommun som stöder företagarna och det är också styrka när ortens företagare samarbetar.

”Här försöker alla använda tjänster från det egna området och det gör också vi om det är möjligt. Företagarna drar åt samma håll och från kommunen har allt löpt smidigt” berömmer Eriksson.