Erityisruokavaliot

Lapinjärven kunnan kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla yksi pääruoka. Lounasruoka on laktoositonta. Aamu- ja välipalat sekä koulujen retkieväät saattavat sisältää laktoosia, tästä syystä pyydämme huoltajan ilmoituksen laktoosittomasta ruokavaliosta. Huoltajan ilmoitus riittää myös, kun kyseessä ovat uskonnolliset tai etniset syyt tai lapsi noudattaa kasvisruokavaliota.

Muita erityisruokavaliota valmistamme vain lääkärintodistuksen perusteella. Selkeät ja yksiselitteiset ruokavalio-ohjeet varmistavat, että erityisruokavalio on ruokailijalle sopiva ja turvallinen. Todistus on voimassa niin kauan, kun lapsi on kyseisessä koulussa/ päivähoitopaikassa.

Erityisruokavaliota tarvitsevan tulee käydä koulu- tai neuvolaterveydenhoitajan vastaanotolla. Terveydenhoitaja tekee arvion lääkärintodistuksen tarpeellisuudesta. Koulun tai päivähoitopaikan keittiöön toimitetaan täytetty erityisruokavaliolomake sekä lääkärin- tai terveydenhoitajan todistus ruokavaliosta.

Pyydämme ilmoittamaan keittiöön, mikäli eirityisruokavaliota noudattava henkilö on sairaana tai ei muusta syystä ruokaile. Näin emme valmista ruokaa turhaan ja vältymme hävikiltä. Muistathan ilmoittaa myös muuttuneet erityisruokavaliotiedot.

Erityisruokavalio koulu