Vakiovuorot liikuntasaleista kaudelle 2024-2025 nyt haettavissa, hakuaika päättyy 2.4.2024

Lapinjärven kunnan liikuntatilojen vuorojen jakoperusteet on hyväksytty (10.12.2018 § 118) sivistyslautakunnassa käyttöön otettaviksi 1.1.2019 alkaen. Liikuntatilojen vuorojen jakokäytänteet koskevat Lapinjärven kunnan hallinnoimia liikuntatiloja: Kirkonkylän liikuntasali, Pakkaamo ja Porlammin liikuntahallia.
Tiloista voi hakea vakio- ja yksittäisvuoroja. Harjoitusvuoron kestoaika voi vaihdella tilan mukaan. Vakiovuoroja voi hakea ympäri vuoden, mutta maaliskuun loppuun mennessä saapuneet hakemukset käsitellään järjestyksessä ensimmäisenä.

Käyttövuorojen hakuaikataulu
Liikuntavuorot myönnetään yhdeksi toimintakaudeksi kerrallaan.

Toimintakausi alkaa 1.8.2023 ja päättyy ja päättyy 31.7.2024. Päätökset vakiovuoroista tehdään huhtikuussa.
Ennen päätöksentekoa pidetään hakijoiden kesken tarvittaessa neuvottelu, jossa valmistellaan käyttövuoropäätökset.

Liikuntatilojen jaossa pyritään ottamaan huomioon tilojen soveltuvuus eri liikuntamuodoille. Määrittäviä tekijöitä ovat mm. liikuntatilan varustetaso ja koko. Erityisesti vuorojen jakoon vaikuttavat mm. harjoittelu- ja kilpailuolosuhteille asetetut kriteerit. Hakijan tulee erikseen perustella se, miksi kyseinen tila soveltuu käyttötarkoituksen puolesta haettuun harjoitteluun.

Liikuntavuorojen hakeminen
Hakijan tulee erikseen perustella se, miksi toimintaa on järjestettävä nimenomaisessa tilassa, esimerkiksi salin sijainti huomioiden. Hakijan tekee ykkösehdotuksen haettavasta käyttövuorosta sekä tälle varavuorosta, mikäli ykkösehdotus ei toteudu.
Tilojen käyttövuoroja voi hakea kello 8.00–22.00 väliselle ajalle. Kouluilla on ensisijainen käyttöoikeus liikuntatiloihin koulujen työaikoina kello 8.00–15.00.

Vakiovuorot jaetaan seuraavassa järjestyksessä eri hakijoille:

1. Koulut ja päiväkodit
2. Liikuntaseurat ja opistot
3. Yhdistykset ja yritysten virkistystoiminta
4. Kaupalliset toimijat (maksullista toimintaa harjoittavat toimijat)
5. Yksittäiset kuntalaiset
6. Muut yksityishenkilöt

Hae salivuoroa tästä lomakkeesta (vaatii vahvan tunnistautumisen)

Vakiovurojen haku päättyy 2.4.2024