Tiedote 8.1.2021

Lapinjärven kunta jatkaa 10.1.2021 saakka voimassaolleita koronan aiheuttamia rajoituksia ja suosituksia 31.1.2021 asti.

Seuraavien rajoitusten voimassaolo on jatkettu Etelä-Suomen Aluehallintoviraston päätöksen ja suositusten mukaisesti 31.1.2021 asti:

  • Nuorisotyö toimii vain etänä diginuokkuna.
  • Kaikki kunnan sisäliikuntatilat (kuntosali, pakkaamo, liikuntahallit) on suljettu. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.
  • Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) on keskeytetty sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä on peruttu. Suositellaan, että yksityiset toimijat toimivat vastaavasti.
  • Kirjasto- ja kulttuuripalvelut järjestetään tavanomaisesta poiketen siten, että kirjasto siirtyy noudattamaan noutopalvelua ja palvelua annetaan etänä,
  • Kulttuuritoimen tapahtumia ei järjestetä
  • Pyydetään edelleen suu-nenäsuojien käyttöä kaikkien kunnan toiminnoissa vierailevien henkilöiden osalta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lapsia päiväkotiin tuovia tai sieltä lapsia noutavia henkilöitä sekä myös kunnan omaa henkilöstä heidän vieraillessa muussa kuin omassa yksikössä.
  • Lapinjärven kunta työskentelee pääsääntöisesti etänä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Henkilökunta noudattaa turvavälejä ja maskisuosituksia.
  • Emme ota vastaan vieraita kunnan tiloihin pois lukien Honkahovi. Vierailut vanhuspalvelun yksikköihin tapahtuvat aina etukäteen puhelimitse sovitusti hoitohenkilökunnan kanssa, vain 1 vieras kerrallaan/asiakas.

Kunnanvirasto palvelee asiakkaista pääasiassa sähköpostitse kunta@lapinjarvi.fi ja puhelimitse 019 510 860. Kunnanvirasto on suljettuna 31.1.2021 asti.

Edelleen vahvasti suosittelemme, että kuntalaiset eivät järjestä yleisötilaisuuksia tai yli 10 hengen perhejuhlia.

Myös edelleen pyydämme, että yritykset lähtevät mukaan torjumaan koronaviruksen leviämistä ja käyttävät asiakaspalvelussa maskeja.

Lapinjärven kunnan johtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin tilanteen mukaan.