Sivistys- ja hyvinvointilautakunta valitsi Vuoden urheilija, Vuoden nuori urheilija ja Kunnon kuntalainen 2023

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta palkitsee vuosittain harkintansa mukaan vuoden urheilijan, vuoden nuoren urheilijan sekä Kunnon kuntalaisen

  • Palkittavan urheilijan tulee olla henkikirjoitettuna Lapinjärvellä 1.1. palkittavana vuonna.
  • Esityksen palkitsemisesta voi tehdä urheilijan/joukkueen seura tai muu aloitteen tekijä, joka tulee toimittaa sivistys. ja hyvinvointilautakunnalle 11.1.2024 mennessä, sähköisellä lomakkeella.
  • Palkittavan urheilijan on noudatettava Suomen antidopingtoimikunnan ADT ry:n säännöstöjä.
  • Mikäli vuoden urheilijaksi valittava henkilö on alle 18-vuotias, vuoden nuorta urheilijaa ei valita silloin erikseen.
  • Vuoden urheilija palkitaan kuntosalin vuosikortilla tai vaihtoehtoisesti 200 € stipendillä. Vuoden nuori urheilija palkitaan 100 € stipendillä.
  • Alle 13- vuotiaita urheilijoita palkitaan vain poikkeuksellisen suuresta saavutuksesta.

Kunnon Kuntalainen -tunnustuksella korostetaan kunto- ja terveysliikunnan merkitystä sekä terveitä elämäntapoja. PHLU antaa korvauksetta mitalin ja diplomin

  • Kunnon Kuntalaisen palkitsemiskriteereinä ovat mm. oman kunnon esimerkillinen hoitaminen ja se, että henkilö omalla toiminnallaan edistää muiden kuntalaisten kuntoilumahdollisuuksia.

Vuoden urheilija vuosimallia 2023

Lapinjärven kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta valitsi kokouksessaan 17.1.2024 Esa Huttusen Vuoden urheilijaksi. Huttusen erityisiksi ansioiksi katsottiin suunnistuksen pitkien matkojen MM-kisojen 1. sija, MMkeskimatkan 4. sija ja MM-sprintin 8. sija vuodelta 2023.
Esa Huttunen on lapinjärveläinen, 40-vuotias Escape Room – ja elämyspalvelualan yrittäjä. Huttunen on vuodesta 2011 edustanut
suunnistusseura Turun Metsänkävijöitä ja kilpailee pääsääntöisesti pääsarjassa. TuMe on perinteikäs kestomenestyjä kansainvälisissä
suurviestikilpailuissa, sekä kansallisessa viestiliigassa. Vuonna 2023 Huttunen kilpaili henkilökohtaisilla matkoilla ollen pääsarjan SM-keskimatkan 20, sekä SM-erikoispitkien matkan 13.

Ehdotuksia Vuoden urheilijaksi oli tehty neljä kappaletta.

Vuoden nuori urheilija 

Martin Carlsson valittiin vuoden 2023 nuoreksi urheilijaksi Lapinjärven kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksessa 17.1.2024. Carlsson on 17-vuotias lapinjärveläinen, joka opiskelee Lovisa Gymnasiumissa. Ehdotuksen mukaan Martin Carlsson on ansioitunut salibandypelaaja. Carlsson aloitti salibandyuransa Loviisan Torissa ja siirtyi EräViikinkeihin P22-edustukseen. Tällä hetkellä Carlsson pelaa P22 SM-sarjaa. Martin Carlsson edusti Suomea myös U19 EFT -maajoukkueessa 10-12.11.2023 Malmössä.

Ehdotuksia Vuoden nuoreksi urheilijaksi oli tehty neljä kappaletta.

Kunnon kuntalainen 

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti yksimielisesti valita vuoden 2023 Kunnon Kuntalaiseksi Robin Nygårdin.

Robin Nygård on vapaaehtoistyönä pistänyt lukuisia tunteja omaa aikaansa kirkonkylän jääkentän hoitoon, mikä on mahdollistanut kentän käytön kaikkien kuntalaisten liikuntapaikkana. Varsinkin koronapandemian aikana kenttä on ollut ahkerassa käytössä ja hienossa kunnossa kiitos Robin Nygårdin pyyteettömän työpanoksen.

Määräaikaan mennessä on tullut 6 ehdotusta Kunnon kuntalaiseksi.

Palkitsemistilaisuus järjestetään kunnanvaltuuston kevätkokouksen yhteydessä maaliskuussa.

Lapinjärven kunta kiittää kaikista tehdyistä ehdotuksista ja onnittelut palkituille!