Lisää rajoituksia ja suosituksia koronapandemiasta johtuen Lapinjärvellä

Pahentuneen koronapandemiatilanteen vuoksi lisää rajoituksia ja suosituksia astuu voimaan Lapinjärvellä. Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 18.12.2020 saakka.

 • Kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet tullaan kieltämään aluehallintoviraston päätöksellä. Huom. Aluehallintoviraston päätös tulee todennäköisesti tällä viikolla. Tarkempi tieto päätöksestä jaetaan heti, kun päätös on saatu kuntaan. Kielto on astumassa voimaan pian.
 • Suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.
 • Kirjasto siirtyy noudattamaan noutopalvelua ja palvelua annetaan etänä.
 • Nuorisotyö siirtyy diginuokkuun.
 • Kunnan kuntosali ja liikuntahallit suljetaan. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.
 • Kunta ei anna tiloja yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaan. Suositellaan, että yksityiset toimijat toimivat vastaavasti. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.
 • Kunta ei anna tiloja yli 15-vuotiaiden vapaan sivistystyön oppitunteihin.
 • Kunnanvirasto on suljettu asiakkailta. Palvelua annetaan pääasiassa sähköpostitse kunta@lapinjarvi.fi ja puhelimitse 019 510 860.
 • Päiväkodin molempien yksiköiden ja alakoulujen henkilökunta ottaa käyttöön maskin tai suojavisiirin 27.11 alkaen.
 • Suositellaan edelleen suu-nenäsuojien käyttöä kaikkien kunnan toiminnoissa vierailevien henkilöiden osalta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lapsia päiväkotiin tuovia tai sieltä lapsia noutavia henkilöitä sekä myös kunnan omaa henkilöstä heidän vieraillessa muussa kuin omassa yksikössä
 • Suositellaan työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.
 • Vierailut vanhuspalvelun yksikköihin tapahtuvat etukäteen sovitusti, vain 1 vieras kerrallaan/asiakas, kuitenkin maks. 3/yksikkö. Mielellään ei samaan aikaan eri perhekunnan edustajia. Henkilökunta ohjaa vierailijoille huolellisen käsi- ja yskimishygienian ja antaa heille vierailun ajaksi käyttöön yksiköstä kertakäyttöisen kirurgisen suu-nenäsuojan. Vierailijat pyrkivät pitämään 2 metrin turvaväliä asiakkaaseen. Aina kun mahdollista, vierailut toimintayksikköön toteutetaan erikseen vierailuun suunnitellussa infektioturvallisessa tilassa, jossa on esimerkiksi pisarasuoja (muovipleksi) asiakkaan ja vieraan välissä. Muutoin vierailu toteutetaan asiakkaan omassa huoneessa, ei yhteisissä tiloissa. Yksikössä saa vierailla kerrallaan 30 minuuttia/vieras.

Edelleen tulee kiinnittää huomiota kontaktien määrän minimoimiseen, hyvään käsihygieniaan ja muihin varotoimenpiteisiin.

Lapinjärven kunta seuraa tiukasti tilanteen kehittymistä ja antaa lisäohjeita tarvittaessa.

Suositukset ja rajoitukset pohjautuvat Sosiaali- ja terveysministeriön, Aluehallintoviraston sekä HUSin pandemiaryhmän antamiin linjauksiin.

Lapinjärven kunnan supistettu valmiusjohtoryhmä