Lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan 20.–26. marraskuuta teemalla ”Lapsella on oikeus hyvinvointiin”

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään Lapinjärvellä laajasti eri tahojen toimesta. Lapsen oikeuksien -viikko näkyy mm. kouluissa, varhaiskasvatuksessa, nuoriso-, liikunta-, kirjasto- ja kulttuuripalveluissa sekä kunnan some-kanavilla. Liput liehuvat lapsille valtakunnallisena lasten oikeuksien päivänä 20.11.2023. Lapinjärven kunta osallistuu Lapsi mukaan töihin -päivään 24.11.2023.

Kutsumme mukaan myös kaikki yhteistyökumppanimme. Rakennetaan yhdessä näkyvä Lasten oikeuksien viikko ja annetaan lasten äänen kuulua!

Alakouluissa järjestetään mm. lapsen oikeuksiin liittyviä aamunavauksia, teemapäiviä, tietokilpailuja, pelejä sekä tutustutaan monin eri tavoin lasten oikeuksiin. Oppilaat ovat itse saaneet osallistua Lasten oikeuksien -viikon suunnitteluun. Myös päiväkoti Peikkolaaksossa on huomioitu lasten toiveita, ja lapset ovat päässeet mukaan suunnittelemaan toimintaa. Päiväkodissa keskitytään lasten oikeuksien viikolla erityisesti lasten tunnetaitoihin.

Lapinjärven kirjasto osallistuu Lapsen oikeuksien viikkoon lahjoittamalla kaikille Lapinjärven ekaluokkalaisille ikioman kirjan. Kirjastolla järjestetään kirjojenjakotilaisuus sekä suomen- että ruotsinkielisille ekaluokkalaisille. Lisäksi kirjastossa on näyttely, joka kertoo lapsen oikeuksista ja lasten ja nuorten elämästä pakolaisleirillä. Tietoa teemasta sekä lapsen oikeuksien viikosta löydät sivustolta www.lapsenoikeuksienviikko.fi

 

Hyvinvointikoordinaattori

Tiia Gustavson

044 720 8689

etunimi.sukunimi@lapinjarvi.fi