Lapinjärven kunnan 450-juhlavuoden logokilpailu

Lapinjärven kunta on perustettu vuonna 1575. Kunta juhlii 450-vuotista historiaansa vuonna 2025. Juhlinta käynnistyy jo vuodenvaihteessa 2024–2025.

Osana valmistautumista juhlavuoden viettoon Lapinjärven kunta järjestää avoimen suunnittelukilpailun, jonka tavoitteena on tuottaa kunnalle 450-juhlavuoden logo. Kilpailu on kaikille avoin.

Logo toimii kunnan juhlavuoden visuaalisena tunnisteena, imagon luojana ja identifiointina. Sitä käytetään kunnan asiakirjoissa, kotisivuilla, someviestinnässä, muussa sähköisessä ja printtiviestinnässä sekä mahdollisissa juhlavuoden tuotteissa ja kunnan lahjoissa.

Logon tekniset ja sisällölliset vaatimukset

 • Logon tulee sisältää teksti: Lapinjärvi | Lappträsk (kunnan viralliset kirjoitusasut) ja lisäksi 450 (kunnan ikä) tai 1575 (perustamisvuosi).
 • Logo voi olla erikseen suomen- ja ruotsinkielinen (kilpailutöinä kaksi eri logoa) tai molemmat kieliasut voivat olla samassa logossa (kilpailutyönä yksi kaksikielinen logo).
 • Logon pitää toimia sekä sähköisessä että painetussa muodossa, mahdollisesti värillisenä (jos se on värillinen), harmaasävyisenä ja mustavalkoisena. Sitä pitää voida pienentää ja suurentaa erilaisten käyttökohteiden mukaan.

Voittajalogo toimitetaan kaikissa tarvittavissa formaateissa (Jpg, png, pdf, vektoroituna jne.), kaikissa vaadituissa väreissä ja soveltuvana kaikkiin käyttötarkoituksiin sekä painetussa että sähköisessä viestinnässä ja tuotteissa.

Logon tulee kuvastaa Lapinjärven kuntaa.

Kilpailutyö:

Kilpailutyön tulee sisältää seuraavat asiat:

 1. Logo kokonaisuudessaan suomenkielisenä ja ruotsinkielisenä tai kaksikielisenä sekä
 2. Kilpailutyön nimi, joka toimii samalla tekijän nimimerkkinä.

Paperiversiona oleva kilpailutyö esitetään logon värin mukaan joko valkoisella tai mustalla, A4-kokoisella arkilla. Sähköinen versio tallennetaan valkoisella tai mustalla pohjalla joko jpeg- tai pdf-muotoon.

Kilpailun esiraatina toimiva Lapinjärvi 450 vuotta -työryhmä käsittelee kilpailutyöt tietämättä osallistujien henkilöllisyyttä. Tämän takia kilpailutyöhön lisätään logoehdotuksen nimi, joka toimii samalla tekijän nimimerkkinä. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee Lapinjärvi 450 vuotta -työryhmän logoehdotuksen ja tekee varsinaisen valintapäätöksen.

Kilpailutyöt tulee olla toimitettuna määräaikaan mennessä joko osoitteeseen:

 • Lapinjärven kunta, Lapinjärventie 20 A, 07800 Lapinjärvi (paperiversiot) tai
 • Sähköpostin liitteenä sähköpostiosoitteeseen kunta@lapinjarvi.fi.
 • Postitse toimitettavien kilpailutöiden mukana tulee olla kuori, jonka päällä lukee kilpailutyön nimi ja joka sisältää osallistujan nimen ja yhteystiedot. Sähköpostitse lähetettävissä kilpailutöissä tulee varmistaa, ettei osallistujan henkilöllisyys ilmene
  valitsijoille ennen voittajan valintaa.

Logon voittaja antaa suostumuksensa nimensä julkistamiseen, kun kilpailun tulokset julkistetaan. Suunnittelijan tulee luovuttaa kunnalle logoa koskevat kaikki tekijänoikeudet.

Aikataulu:

 • Suunnittelukilpailuaika alkaa 28.3.2024
 • Kilpailuaika päättyy 30.4.2024 klo 12.00
 • Kilpailun tulokset julkaistaan 17.6.2024 kunnan nettisivulla www.lapinjarvi.fi ja sen jälkeen kunnan muissa tiedotuskanavissa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Palkitseminen:

Kunta maksaa logokilpailun voittajalle 500 euroa. Kunta saa käyttää voittajan nimeä viestinnässään.

Lisätietoja:

sivistys- ja hyvinvointijohtaja Pia Kokko

etunimi.sukunimi@lapinjarvi