Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tiedottaa: Vantaalla Viertolan koululla on tapahtunut ampumavälikohtaus – lapsi tai nuori voi tarvita tukea myös alueellamme.

Lapinjärven kunnassa suruliputetaan tänään keskiviikkona 3. huhtikuuta Viertolan kouluampumisen johdosta. Suruliputuksella kunnioitetaan ja muistetaan kouluampumisen uhreja. Lue lisää ampumavälikohtauksesta poliisin tiedotteesta: Ampumavälikohtaus Vantaalla Viertolan koululla – Poliisi (siirryt toiseen palveluun).

Aihe voi järkyttää myös alueemme lapsia ja nuoria. Turvallisen aikuisen läsnäolo on tärkeää. Opiskeluhuoltoon voi olla yhteydessä jos kokee tarvitsevansa tukea. Löydät opiskeluhuoltojen yhteystiedot koulukohtaisesti täältä: Opiskeluhuolto – Itä-Uudenmaan hyvinvointialue (itauusimaa.fi)

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa myös psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden numerossa 019 5600 150.

Materiaalia tilanteen käsittelemisen tueksi löydät THL:n sivuilta kootusti: https://thl.fi/-/vantaalaiskoulussa-tapahtunut-ampuminen-jarkyttaa-materiaaleja-tilanteen-kasittelyn-tueksi