Lapinjärven juhlavuoden logo on valittu

Lapinjärven kunta juhlii 450-vuotista historiaansa vuonna 2025.Osana valmistautumista juhlavuoden viettoon Lapinjärven kunta järjesti avoimen suunnittelukilpailun, jonka tavoitteena on tuottaa kunnalle 450-juhlavuoden logo.

Kilpailun esiraatina toimi Lapinjärvi 450 vuotta -työryhmä, joka käsitteli kilpailutyöt tietämättä osallistujien henkilöllisyyttä. Määräaikaan mennessä tuli kahdeksan korkeatasoista logoehdotusta, joista 450-vuotistyöryhmä teki alustavan arvionsa. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta valitsi voittajaksi Mira Martikaisen logon Kaksin.

Mira Martikainen on koulutukseltaan artenomimuotoilija ja graafinen suunnittelija. 25-vuotiseen työuraan on liittynyt kuvallisen ja sanallisen viestinnän suunnittelua eri mainostoimistoissa Art directorin (AD) roolissa. Tällä hetkellä hän työskentelee kotistudiossaan freelancerina graafisen- ja mainonnan suunnittelun lisäksi omaa taidetta sekä muotoilukokeiluja, joissa teosten aihepiirejä ovat monesti luonto ja ihminen sen keskellä.

Lapinjärven juhlavuoden tunnuksen suunnittelutyö oli haastava sekä innostava projekti. Kyseessä on monimuotoinen ja toiminnallinen kunta, ihmisten tekemä yhteisö, jolla on pitkä historia, nykyhetken arki sekä tulevaisuuden suunnitelmat.

-Halusin tunnukseen visuaalisesti arvokasta olemusta, joka kerronnallisesti kytkeytyy itse juhlivaan kohteeseen. Mira Martikainen kuvailee voittajalogoa näin:

-Tunnuksen kantava ajatus tulee kahdesta rintarinnan ja sovussa seisovasta kirkosta, joka on perinteisestä kuntavaakunastakin tuttu. Tunnuksen maisemassa avautuvat pellot ja viljelykset. Taustalla lainehtii lintuystävällisenä järvenä Lapinjärvi rantakaislikkoineen.