Kunnon Kuntalainen 2022, Vuoden Urheilija 2022 ja Vuoden Nuori Urheilija 2022

Lapinjärven kunta valitsee vuosittain Kunnon Kuntalaisen, Vuoden Urheilijan ja Vuoden Nuoren Urheilijan. Vuoden 2022 Kunnon Kuntalaiseksi valittiin Suvi Ahlgren, Vuoden Urheilijaksi Tommi Hovén ja Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi Aino Saarinen. Valinnat tehtiin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksessa 20.1.2023.

Suvi Ahlgren valittiin Lapinjärven kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan tammikuun kokouksessa vuoden 2022 Kunnon Kuntalaiseksi.

Ahlgren on kolmen lapsen äiti, joka on halunnut työllään tukea lasten harrastusmahdollisuuksia omalla paikkakunnalla.

-Pidän tärkeänä sitä, ettei vanhempien tarvitse ajaa lapsiaan harrastuksiin pitkien matkojen päähän. Se on motivoinut minua tässä vapaaehtoistyössä, Ahlgren totesi.

Suvi Ahlgren valittiin Kunnon Kuntalaiseksi perusteluna vilpitön ja pyyteetön työ lasten ja nuorten liikunnan puolesta.

-Suvi Ahlgren on aktiivinen kunnassamme ympäri vuoden hoitaen kesäisin jalkapallokoulut sekä jalkapalloharjoitukset ja talvisin lasten ryhmäliikunnan. Kesäisin harjoituksia on monta kertaa viikossa ja talvisin kaksi kertaa viikossa, toteaa Henrik Lund Lapinjärven Urheilijat ry:stä  -Tämä työskentely on jatkunut jo kunnassamme urheiluseura LuLin alaisuudessa monta vuotta, Lund jatkaa.

Tommi Hovén valittiin Vuoden Urheilijaksi perusteluna ansiot yleisurheilussa.

Tommi Hovén on 57-vuotias lapinjärveläinen, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja neljä täysi-ikäistä lasta. Hovén asuu Porlammilla ja toimii tilitoimistoyrittäjänä. Hänen urheilullisuutensa kannustaa muitakin liikkumaan. Pikkuvaivat eikä ikä eivät ole estäneet liikkumista. Nuorempana Hovénin päälaji oli kestävyysjuoksu.

– Olen harrastanut eri urheilulajeja monipuolisesti, Hovén kertoo. -Lajivalikoimaani on kuulunut myös muut yleisurheilulajit, mm. jalkapallo, jääkiekko, hiihto, uinti, lentopallo ja koripallo. -Vanhempana kestävyysjuoksu on muuttunut hankalammaksi harrastaa pienten jalkavaivojen takia, Hovén myöntää. -Huomasin yllättäen, että pikajuoksu kuitenkin sujuu. Niinpä olen nyt kilpaillut pikamatkoilla. 50-vuotiaiden sarjassa olen saavuttanut sisäratojen Suomen mestaruuden 400 m -juoksussa ja ulkoratojen Suomen mestaruuden 400 m- aitajuoksussa. Viime kesänä voitin 55-vuotiaiden sarjassa osana Suomen joukkuetta maailmanmestaruuden 4 x 400 metrin viestijuoksussa, Hovén toteaa. -Olen ollut koko aikuisikäni myös paikallisten urheiluseurojen aktiivitoimija. Seurojen sihteeri- ja puheenjohtajahommat sekä eri lajijaostojen tehtävät ovat tuttuja. Teini-iästä alkaen olen ollut mukana seuroissa urheilukerhojen ohjaajana. Viime vuosikymmenet olen talvisin tehnyt hiihtolatuja Porlammin kylässä.

Hovén osallistui kesällä 2022 aikuisten yleisurheilun MM-kisoihin menestyksellä ja sijoittui M55 -sarjassa 400m aidoissa 9. sijalle. MM-kultaa Hovén voitti M55-sarjassa 4x400m viestijuoksussa. Lisäksi Tommi Hovén tekee pyyteetöntä työtä lasten ja nuorten liikunnan parissa sekä elää arvojensa mukaisesti toimien malliesimerkkinä lapsille ja nuorille. Tommi Hovén edustaa aikuisurheilussa Lapinjärven Urheilijoita.

Aino Saarinen valittiin Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi.

Aino Saarinen on 9-vuotias lapinjärveläinen erittäin lahjakas taitoluistelija. Luisteluharrastuksen Saarinen aloitti 3-vuotiaana luistelukoulussa. Sieltä Saarinen siirtyi taitoluistelun kehitys- ja kilparyhmiin. Ensimmäisiin taitoluistelukilpailuihin Aino Saarinen osallistui jo 7-vuotiaana.

-Parasta taitoluistelussa on kaverit, hypyt, uusien elementtien harjoitteleminen ja niiden onnistuminen, Saarinen sanoo.

Haastavin elementti, jonka Saarinen osaa, on kaksoissalchow tai biellmann- piruetti. Aino Saarinen on nuoresta iästä huolimatta mukana Suomen taitoluisteluliiton valtakunnallisessa leirityksessä ja maaliskuussa suuntaamassa kolmiosaisen leirityksen viimeiselle leirille Peurungalle. Kevätkaudella kilpailuja on vielä useampia, ja suunnitelmissa on myös mahdollisesti ensimmäiset ulkomaankilpailut. Seuraavat kilpailut Aino Saarisella on lauantaina 21.1. Haminassa ja 5.2. Hyvinkäällä.

Lapinjärven kunta onnittelee lämpimästi kaikkia palkittuja.