Kävelykipinä 2022

NYT VUONNA 2022 Kävelykipinä järjestetään uudemman kerran. Me haastamme niin liikunta-, eläkeläis- ja terveysjärjestöt kuin kaikki Suomen kunnatkin kävelemään. Kampanja-aika on 1.5. – 30.9.2022.

Mikä Kävelykipinä?

Kävelykipinä on kampanja, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Toukokuusta syyskuuhun kestävässä kampanjassa on kaksi osaa: yhdistysten ja kuntien järjestämät paikalliset kävelytapahtumat sekä kaikkien halukkaiden kesken käytävä kävelykilometrikisa.

Miksi haaste?
Olemme huolissamme suomalaisten kunnosta ja terveydestä. Ja kaikkein helpoin ja halvin tapa hoitaa omaa kuntoaan on KÄVELY! Ja tähän on juuri nyt innostusta. Suomessa on KÄVELYBUUMI!

Toivomme saavamme kävelykipinätapahtumia kaikkialle Suomeen ja järjestäjiksi monipuolisen valikoiman paikallisia järjestäjiä. Viime vuonna korona oli esteenä tapahtumien toteutuksessa. Nyt ei rajoituksia enää ole, ja kokoon voidaan kutsua suuriakin kävelyporukoita.

Tutustukaa järjestämisohjeisiin sivullamme www.kavelykipina.fi.

Työpaikkojen, urheiluseurojen, latuyhdistysten, kaveriporukkojen yms. joukkueet osallistuivat viime vuonna leikkimieliseen KÄVELYKILOMETRIKISAAN. Joukkueita oli peräti 2450 kpl ja kävelijöiden kulkemia kilometrejä kertyi kaikkiaan 4 milj. km eli 100 kertaa maapallon ympäri.

Kaikki nämä joukkueet kisailivat omissa sarjoissaan – ja näiden lisäksi kunkin kunnan tulokset laskettiin yhteen kuntasarjassa. Viime vuonna kuntasarjassa oli mukana 265 kuntaa. Voittajaksi selviytyi Enonkosken kunta ja toiseksi tuli Hartola ja kolmas oli Myrskylä. Helsinki oli tässä kisassa sijaluvulla 47. Kuntasarjaan ei vaadita erillistä ilmoittautumista, vaan kunta on mukana jos kunnasta osallistuu yksikin kävelijä!

Nyt kannattaa lähteä mukaan. Palkintoja jaetaan kaikissa sarjoissa ja jakopaikkana on 10.10.2022 Helsingin Olympiastadionin tuntumassa sijaitseva Tahko Pihkalan patsasaukio.

Kaikki kunnat mukaan www.kavelykilometrikisa.fi

Haluaisimme tehdä yhteistyötä suomalaisten kuntien kanssa. Toivomme tiedon myös leviävän kauttanne paikallisille seuroille sekä liikunta- ja terveysjärjestöille. Toivomme, että kunnissa voitaisiin
a) Järjestää sopivan kokoisia kävelytempauksia. Järjestäjänä voi olla esimerkiksi kunnan liikuntatoimi, paikallinen yhdistys tai näiden yhdistelmä
b) Kannustaa kaikkia kuntalaisia keräämään mahdollisimman paljon kävelykilometrejä ja kirjaamaan suorituksensa ylös. Se on helppoa ja ilmaista Kävelykilometrikisassa.

Nyt hiihtelemme, mutta lumien sulamisen jälkeen haluamme innostaa kaikki kävelemään suomalaiseen lähiluontoon.

Yhteistyöterveiset Tahko Pihkala -seurasta

Tuomo Jantunen, liikuntaneuvos ,
Tahko Pihkala -seuran pj, puh. 0400-417272
Maija Raasakka, kävelylähettiläs
maija.raasakka@kavelykipina.fi
Santeri Martikainen, kävelylähettiläs
puh. 050-5996697
Tykkää

Kommentti