Turvallinen syyskauden aloitus syksyllä 2020

Koulut avaavat jälleen ovensa Lapinjärvellä kesäloman jälkeen torstaina 13.8.2020. Koulutyö käynnistyy kaikissa kouluissa kello 9.00.

Koulutyön järjestämisen lähtökohtana on lähiopetus. Suosituksia noudattamalla tartuntariskiä voidaan hallita eli voimme yhdessä toimien vähentää tartuntoja ja rajata mahdollisissa altistustilanteissa altistuneiden joukon mahdollisimman pieneksi.

Vältämme Lapinjärvellä tarpeettomia lähikontakteja ja noudatamme toiminnassamme tartuntoja ehkäisevää hygieniaa. Kouluissa noudatetaan edelleen turvavälejä ja tehostettuja hygieniaohjeita, kuten keväällä. Jos oppilas on sairas, ei kouluun ole syytä tulla. Koulut tiedottavat poissaolo-ohjeistuksesta koteja tarkemmin. Samat ohjeet koskevat myös varhaiskasvatusta.

Ulkomailta palaavien perheiden on syytä olla yhteydessä varhaiskasvatuspäällikköön tai koulujen rehtoreihin mahdollisiin karanteenimääräyksiin liittyen.

Muutoksia edelliseen lukuvuoteen verrattuna on tapahtunut: Uudet suomenkieliset esikoululaiset aloittavat koulutaipaleensa kirkonkylällä kirjastotalossa entisen Koko Kylän Työhuoneen tiloissa. Ruotsinkielinen esiopetus järjestetään edelleen Kapellby skolan yhteydessä. Kunta ei enää järjestä aamupäivätoimintaa, ja iltapäivätoimintaa järjestetään vain kirkonkylällä. Iltapäivätoimintaan hakeudutaan koulujen kautta.

Suojatiepäivystys järjestetään koulujen alkamispäivänä. Pienet koululaiset eivät pysty havainnoimaan liikennettä samalla tavalla kuin aikuiset. Pyydämme kaikkia autoilijoita huomioimaan pienet koululaiset ja noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä.

Lapinjärven kunta toivottaa turvallista syyslukukautta ja iloista koulumieltä kaikille koululaisille!