Tervetuloa kuulemaan kylien ja kaupunginosien turvallisuussuunnittelusta

 

Itäisen Uudenmaan asukkaat ja asukasyhdistykset toivotetaan tervetulleiksi maksuttomaan Turvallinen arki – kylät ja kaupunginosat Itä-Uudellamaalla -seminaariin 9.2.2016 klo 18 – 20.30 Point Collegen auditorioon (Opistokuja 1, Porvoo).

Asukkaat saavat tapahtumassa tietoa arjen turvallisuudesta, kylien ja kaupunginosien turvallisuustyöstä ja turvallisuussuunnitelman laatimisesta yhteisöllisesti. Tavoitteena on vahvistaa asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja omatoimista varautumista poikkeustilanteiden varalle, joita voivat aiheuttaa esimerkiksi sähkökatkot tai onnettomuudet. Kylän omaan turvallisuussuunnitelmaan kirjataan paikalliset turvallisuuden haasteet ja keinot, joilla turvallisuutta voidaan parantaa.

Tapahtumassa ovat mukana itäisen Uudenmaan kuntien lisäksi Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö SPEK sekä Kehittämisyhdistys SILMU ry, joka antaa tukea kylien turvallisuussuunnitelmien työstämiseen.

Seminaari on osa itäisen Uudenmaan turvallisuusohjelmaa, jonka tärkeänä tavoitteena on osallistaa asukkaat paikalliseen turvallisuustyöhön. Turvallisuusohjelmassa mukana ovat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila sekä Sipoo.

Seminaariohjelma