SuPerin ja Tehyn työtaistelun vaikutukset Loviisan perusturvakeskuksen toimintaan

Hoitajajärjestöt SuPerin ja Tehyn lakko alkaa kuudessa sairaanhoitopiirissä 1.4.2022.  Lakko koskee myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä, HUS. Lakon aikana HUS pystyy turvaamaan vain kiireelliset palvelut ja tutkimukset. Suurin osa näytteenotto-, röntgen- ja kuvantamispisteistä joudutaan sulkemaan.

HUS Kuvantaminen Loviisan röntgen on suljettu 1.4.2022 alkaen kaksi viikkoa. Potilaita, joilla on lähete luuston, keuhkojen tai hampaiston röntgenkuvauksiin, pyydetään hakeutumaan tutkimukseen vasta lakon jälkeen.

HUSLAB Loviisan laboratorio on suljettu 1.4.2022 alkaen kaksi viikkoa, laboratorionäytteitä ei myöskään oteta Lapinjärven terveystalolla. Todennäköisesti myös koronavirusnäytteenotto Loviisassa on kiinni. Kaikki kohdunkaulansyövän seulonnan näytteenottoajat perutetaan, tästä ei ilmoiteta erikseen potilaille.

HUS täydentää tietoja jatkuvasti, ajankohtaista tietoa löydät HUS verkkopalvelusta osoitteesta  (https://www.hus.fi/ajankohtaista/hoitajajarjestojen-lakon-vaikutukset-potilaiden-hoitoon)