Reskator Oy

Raskaan kaluston asiantuntija Reskator Oy aloitti toimintansa Lapinjärvellä vuonna 1985. Lähes 30 vuoden aikana yritys on kasvanut pienestä toiminimestä osakeyhtiöksi, joka työllistää yrittäjä Kari Kärenahon lisäksi pari vakituista työntekijää sekä joukon paikallisia alihankkijoita.

Reskator Oy:n erikoisalaa ovat muun muassa kuorma-autot, maanrakennusautot, perävaunut ja imupainekalusto. Kauppaa käydään vuosittain noin 1,2 miljoonan euron liikevaihdon edestä. Yrittäjä Kärenahon mukaan menestys on vaatinut paitsi paljon työtä, myös herkkää valmiutta sopeutua vallitseviin olosuhteisiin.

”Pitää käydä kauppaa sillä, mikä menee kaupaksi. Joskus käy niin, että tuote on tänään hitti ja huomenna täysin out. Täytyy olla valmis muuntautumaan, sillä siitähän bisneksessä on lopulta kysymys: jatkuvasta muuntautumisesta”, Kärenaho tuumaa.

Lapinjärvi on ollut Reskator Oy:lle monella tapaa mielekäs kotikunta. Lyhyet etäisyydet Etelä-Suomen tärkeisiin kaupunkikeskuksiin on yksi tärkeimmistä valttikorteista.

”Meillä on paljon vientiä useisiin eri maihin, kuten Peruun, Ruotsiin ja Saksaan. Kuljetusmatkoilla on totta kai vaikutusta kustannuksiin. Lisäksi olemme saaneet paljon näkyvyyttä jo ihan siksi, että satumme sijaitsemaan vilkkaasti liikennöidyn valtatie 6:n varrella. Tienvarsinäkyvyys on lisännyt tunnettavuuttamme enemmän kuin olemme osanneet ajatellakaan”, Kärenaho kertoo.

Lapinjärvellä on Kärenahon mukaan hyvin yrittäjämyönteinen ilmapiiri.

”Aina on saanut apua pulmiin. Yhteistyö kunnan kanssa on ollut todella mutkatonta ja joustavaa”, Kärenaho kiittelee.