Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronavirusrokotukset: 18–64-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset alkavat viikolla 16

Loviisan kaupunki aloittaa 18–64-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien asukkaiden rokotukset viikolla 16. Rokotus tapahtuu Modernan rokotteella. Tarkemmasta päivästä ja ajanvarauksesta tiedotetaan erikseen.

Loviisan ja Lapinjärven kuntien alueella yli 70-vuotiaiden osuus väestöstä on suuri. Rokotuksia on priorisoitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan ikäihmisiin painottuen sen jälkeen, kun kansalaisrokotuksiin sai siirtyä terveydenhuollon henkilöstön rokottamisen rinnalla.

– Olemme edelleen purkaneet ajanvarauspuhelimeen kertynyttä jonoa ja pyrkineet antamaan jonossa oleville yli 70-vuotiaille aikoja Moderna-rokotukseen vielä ensi viikolle. Modernan saatavuudella on ollut myös selvä vaikutus aikatauluun, kertoo Loviisan kaupungin johtava lääkäri Marika Ylärakkola.

Tarkempaa tietoa rokotusjärjestyksestä löydät THL:n verkkosivustolta otsikon Rokotusjärjestys ja COVID-19-taudin riskiryhmät alta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat

Tarkempaa tietoa rokotuksista löydät Loviisan kaupungin verkkosivustolta: www.loviisa.fi/koronarokotus.

Lisätietoja medialle: johtava lääkäri Marika Ylärakkola, puh. 040 665 1825, marika.ylarakkola@loviisa.fi