Lapinjärven kunnan tiedote 6.5.2021

Maskien käyttö

Maskien käyttö jatkuu edelleen sekä päiväkodissa että kouluissa 30.6.2021 saakka. Henkilökunta käyttää maskeja ja/tai visiiriä. Oppilaat käyttävät maskia 6. luokalla sekä sellaisissa yhdistetyissä opetusryhmissä, joissa on 6.-luokkalaisia oppilaita. Huoltajia pyydetään käyttämään maskia tuodessaan lapsia päiväkotiin tai sopimaan jättämisestä päiväkodin pihalla. Ulkopuoliset eivät voi tulla päiväkotiin ilman maskia tartuntavaaran takia.

Kevätjuhlat

Tartuntavaaran takia myöskään perinteisiä kevätjuhlia ei voida järjestää kuluvana keväänä eikä huoltajia kutsuta osallistumaan juhliin päiväkodissa eikä kouluissa. Päiväkodin ja koulujen kevätjuhlat järjestetään koronarajoitukset huomioiden vain lasten ja oppilaiden kesken.

Vierailut asumispalveluyksiköissä 

Ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden iäkkäille ja muihin riskiryhmiin kuuluville asiakkaille järjestetään turvallinen mahdollisuus saada tavata läheisiinsä. Vierailut sisätiloissa tapahtuvat asukkaan omassa huoneessa.

  • Sovi aina tapaamisesta etukäteen puhelimitse hoitohenkilökunnan kanssa.
  • Jos sinulla on mitä tahansa infektio-oireita, et voi tulla vierailulle!
  • Suosittelemme, että vierailulle sisätiloihin tulee enintään kaksi lähiomaista kerrallaan ja että vierailuun käytetään korkeintaan yksi tunti.
  • Vierailijalle annetaan suusuojain ja kädet desinfioidaan. Suusuojainta on ehdottomasti pidettävä päällä koko vierailun ajan!
  • Kahden metrin turvaväliä tulee pyrkiä noudattamaan sekä omaiseen, muihin asukkaisiin sekä henkilökuntaan.
  • Vierailut sisätiloissa tapahtuvat asukkaan omassa huoneessa. Mene suoraan asukkaan omaan huoneeseen, älä turhaan liiku yleisissä tiloissa.
  • Pyydä tarvittaessa apua puhelimitse tai käyttämällä asukkaan hälytysranneketta.

Voit myös viedä omaisesi ulos esimerkiksi kävelylle. Tästä on aina sovittava etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa, lisäksi sinun on käytettävä suusuojainta ja desinfioitava kätesi.

Etätyösuositus

Etätyösuositus kunnan työntekijöille jatkuu 30.6.2021 saakka. Myös ulkopuolisille työnantajille kunta suosittelee etätöitä kaikissa niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Myös kunnan päätöksenteko järjestetään etäkokouksin valtuustokauden loppuun asti. Uusi valtuusto aloittaa toimintansa elokuussa 2021.