Kuinka sinä voit? Loviisa ja Lapinjärvi kartoittavat kyselyllä asukkaidensa hyvinvointia

Loviisan kaupunki ja Lapinjärven kunta selvittävät kyselyllä asukkaidensa hyvinvointia. Kyselyn tarkoituksena on asukkaiden äänen kuuleminen ja kokemuksellisesta hyvinvoinnista kertovien tulosten saaminen.

– Loviisalaisten ja lapinjärveläisten näkemykset ja kokemukset omasta hyvinvoinnistaan antavat arvokasta tietoa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyön tueksi, toteaa Loviisan kaupungin hyvinvointisuunnittelija Päivi Hämäläinen.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan yhteisen hyvinvointikatsauksen 2021 laadinnassa.

Kyselyssä tiedustellaan muun muassa asukkaiden tyytyväisyyttä elämäntilanteeseensa ja asuinympäristöönsä sekä korona-ajan vaikutuksia hyvinvointiin. Osana kyselyä selvitetään myös asukkaiden näkemyksiä siitä, miten asuinkunta on onnistunut lapsille ja nuorille tärkeissä asioissa ja mitkä asiat kaipaavat kehittämistä. Loviisa ja Lapinjärvi ovat UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin yhteistyökumppaneita.

Hyvinvointikysely tehdään vuosittain. Ensimmäinen kysely tehtiin keväällä 2021. Kyselyllä kootaan tietoa Loviisan ja Lapinjärven eri alueilta väestöryhmittäin.

Kaikille avoin kysely on avoinna 1.–20.2.2022.

Kyselyyn voi vastata täältä

Kyselyyn voi vastata paperilomakkeella myös seuraavissa paikoissa:

  • Lapinjärven yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20
  • Lapinjärven pääkirjasto, Lukkarinpolku 5