Kaartin jääkärirymentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Lapinjärvellä 12.8.2022.

Tapahtumapäivänä Lapinjärvellä on monenlaista nähtävää. Lapinjärven kirkot ovat avoinna tutustumista varten klo 10-15. Kirkossa järjestetään urkuvartti perjantaina klo 11.00 Brayan Jääskeläisen johdolla.

Kirjasto on avoinna klo 10-16. Tunnelmallinen kirjasto, yhteinen olohuoneemme sijaitsee Lukkarinpuiston välittömässä läheisyydessä. Kirjastolla on myös wc ja lasten hoitopöytä.

Kirjaston pihapiirissä sijaitsee Brofogdas, tiettävästi Lapinjärven vanhin rakennus 1700-luvun alkuvuosilta. Kahdesta rakennuksesta yhdistetyssä talossa on Lapinjärven veteraaniyhdistysten ja kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo ja näyttelytila. Brofogdas on avoinna tutustumista varten klo 10–15.

Lapinjärviseura keittää soppatykillä perinteistä hernerokkaa Mariebergin urheilukentällä klo 10–12 sekä Lukkarinpuistossa klo 10–16. Tarjolla on perinteisen rokan lisäksi myös kasvisversio. Sotilaskoti tarjoilee mm. kahvia ja munkkeja urheilukentällä sotilasvalan yhteydessä sekä Lukkarinpuistossa tapahtumapäivän ajan. Kahvila-ravintola Ketunpesä on avoinna niin kylänraitilla toimipisteessään kuin myös Lukkarinpuistossa. Tarjoilut ovat maksullisia.

Lapinjärven kunnanvirasto on avoinna 9.00-15.00. Kunnanviraston henkilökuntaa on tapahtuma-alueella myös jalkautuneena, ja heiltä voi kysyä neuvoa tapahtuman kulusta tai muista mieltä askarruttavista asioista täällä Lapinjärvellä. Tunnistat heidät keltaisesta Lapinjärvi näkyy-huomioliivistä.

Kaartin jääkärirykmentin julkaisemasta infolehtisestä löydät päivän tarkan ohjelman sekä lisätietoa mm.  paikkakunnalle saapumisesta ja parkkeerauksesta tapahtumapäivänä

Kaartin jääkärirykmentin tiedote valatilaisuudesta