Kaartin Jääkärirykmentin sotilasvalatilaisuus Lapinjärvellä 12.8. sekä Lapinjärven Puistofestarit 12.–14.8.

Kaartin jääkärirykmentin sotilasvala- ja vakuutustilaisuus järjestetään Lapinjärven kirkonkylällä perjantaina 12.8.2022. Valan vannovia alokkaita saapuu paikkakunnalle noin 700. Valatilaisuutta saapuu seuraamaan alokkaiden läheisiä sekä muita tilaisuudesta kiinnostuneita. Tapahtumapäivä on avoin yleisölle. Kokonaisuudessaan paikkakunnalle odotetaan 2500-3000 vierailijaa päivän aikana.

Päivä alkaa Kaartin jääkärirykmentin sekä Lapinjärven päiväkoti Peikkolaakson yhteisellä lipunnostolla Lukkarinpuistossa klo 9.30. Lipunnoston päätteeksi avataan Kaartin Jääkärirykmentin kalustonäyttely, ensin päiväkodin lapsille ja klo 10.00 myös muulle yleisölle. Samalla avataan Sotilaskotiliiton kahvila, jossa tarjolla kuuluisia Sotkun munkkeja. Kalustonäyttely avataan päiväkodin henkilökunnan parkkipaikalle Mosankujalle. Sotilaskodin kahvila on Lukkarinpuistossa. Kalustonäyttely sekä kahvila ovat avoinna koko tapahtumapäivän ajan aina 14.30 saakka.

Ohjelma jatkuu klo 10.30 seppeleenlaskulla sankarihaudoilla. Kello 11.15 järjestetään sotilasvakuutustilaisuus Lukkarinpuistossa.

Varsinainen sotilasvalatilaisuus tapahtuu Mariebergin urheilukentällä klo 12.00. Tilaisuuden jälkeen klo 13.00 alkaen suoritetaan ohimarssi Lapinjärventiellä. Ohimarssi alkaa Kantatien risteyksestä, kulkee kirkonkylän läpi ja päättyy Koulutien risteykseen.

Ohimarssista johtuen Lapinjärventie suljetaan välillä Kantatie-Koulutie noin klo 13.00-13.30 väliseksi ajaksi. Pysäköinti Lapinjärventiellä on kielletty koko tapahtumapäivän, aina klo 13.30 saakka.

Kantatie suljetaan tapahtumapäivänä ainakin klo 11.00-13.00 väliseksi ajaksi, mahdollisesti pidempäänkin. Suosittelemme käyttämään kiertotietä (valtatie 6).

Parkkipaikoitus järjestetään pääosin Ristisillan alueella. Ristisillantien risteys valtatien kuudelle on suljettu tapahtuman ajan liikenneturvallisuuden vuoksi.

  • Lapinjärvelle on saapumassa poikkeuksellisen paljon ihmisiä, joka näkyy katukuvassa takuuvarmasti paljon. Toivomme, että ihmiset kunnioittaisivat kanssaihmisiä saapumalla tilaisuuteen mieluiten kimppakyydein ja seuraamalla annettuja ohjeita esimerkiksi parkkeerauksen suhteen, toteaa tapahtuman järjestäjiin kuuluva Lapinjärven kunnan elinkeino- ja viestintäsihteeri Jonna Nygård
  • Meillä on upea tilaisuus näyttää parastamme suurelle ihmismäärälle ja samalla päästä itse näkemään ja kokemaan aitiopaikalta varusmiesten suuri päivä, sekä monin tavoin tutustua Kaartin Jääkärirykmentin toimintaan. Erittäin mielenkiintoinen päivä tulossa! Nygård jatkaa

Ohimarssin vastaanottopaikka on Lapinjärven kunnantalolla. Kaartin soittokunta esiintyy Lukkarinpuistossa ohimarssin päätyttyä klo 13.30. Lukkarinpuistossa on Sotilaskodin kahvilan lisäksi tarjolla myös kenttäkeittimellä keitettyä hernekeittoa sekä kahvila-ravintola Ketunpesän herkkuja.

Lapinjärven kirkot ovat tapahtumapäivänä avoinna tutustumiselle klo 10.00-15.00. Kirkossa järjestetään myös urkuvartti klo 11.00 Brayan Jääskeläinen johdolla.

 

Lapinjärven Puistofestarit

Heti valatilaisuuden perään alkavat Lukkarinpuistossa järjestyksessään kolmannet Lapinjärven Puistofestarit. Lapinjärven kunta järjestää festareita yhteistyössä paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa.

  • Erityisesti paikalliset yritykset ovat ilahduttavan hyvin lähteneet sekä tukemaan että ihan konkreettisesti toteuttamaan festareita kanssamme tänä vuonna. Tämän johdosta tänä vuonna festareilla on varmasti jokaiselle jotakin, iloitsee festareiden taustalla hääräävä elinkeino- ja viestintäsihteeri Jonna Nygård

Perjantain ohjelmassa on tänäkin vuonna jo lähes perinteeksi muodostunut ulkoilmaelokuvien ilta tapahtumateltassa Lukkarinpuistossa. Ensimmäisenä on vuorossa lasten elokuva Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka. Elokuva on K7, mutta aikuisen seurassa elokuviin pääsee aina neljävuotiaasta lähtien. Lasten elokuvaan on ilmainen sisäänpääsy.

MLL Lapinjärvi-Lappträsk myy ennen lastenelokuvaa erilaisia leffaherkkuja sekä suolaista purtavaa. Kahvila-ravintola Ketunpesä tarjoilee sekä ruokaa että juomaa koko festivaaliviikonlopun ajan Lukkarinpuistossa.

Illan ensimmäinen aikuisemmalle väestölle suunnattu kotimainen elokuva Metsäjätti (K7) alkaa 19.30. Tämän perään klo 21.30 esitetään elämänkertaelokuva Bohemien Rhapsody (K18), joka kertoo rockyhtye Queenistä sekä sen solisti Freddie Mercurysta. Aikuisten elokuviin sisäänpääsymaksu 12 €. Anniskelualue on avoinna näiden elokuvien aikana.

Lauantaina festareilla on runsaasti tarjontaa sekä tapahtumateltassa että sen ulkopuolella. Festaripäivän aloittaa Lyckan-hankkeen tasohyppelypelikonsertti. Tätä seuraa kaksikielinen taikuri Kimmo Erkkilä, joka esityksensä jälkeen myös viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä ilmapalloeläimillä tapahtuma-alueella aina klo 13.15 asti.

Keskipäivällä pidetään paikallisin voimin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka meklarina toimii Sauli Silfvast. Huutokaupan tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen SPR:n kautta. Lapinjärven kirkossa järjestetään myös lauantaina Brayan Jääskeläisen urkuvartit klo 11.00 ja 12.00.

Iltapäivän ohjelmassa on luvassa iskelmätaivaan kiintotähti Marita Taavitsaisen esiintyminen kahteen eri otteeseen, akrobatiavoimistelunäytös sekä kaikille avoin ja sopiva Jumppa-Humppa, jonka ohjaa Elina Mieskolainen. Tarkan aikataulun päivän kulkuun löytää Lapinjärven kunnan nettisivuilta sekä kunnan Facebook-sivuilta Tapahtumat-osiosta.

Lavalla nähtävän ohjelman lisäksi lauantaipäivänä on monenlaista muutakin nähtävää ja koettavaa tapahtuma-alueella. Perheen pienemmille on mm. pomppulinna, kasvomaalausta sekä poniajelutusta ja lampaita klo 11:00-14:00. Lyckan-hanke toteuttaa iltapäivän aikana CANJO-kitaratyöpajan sekä graffitityöpajan. Hattuleidit-hanuritrio viihdyttää festarikansaa. Lapinjärven martat ry:n kahvilassa on monenlaista suolaista ja makeaa kahvin kyytipojaksi ja kahvila-ravintola Ketunpesällä on mm. grilliruokaa anniskeluoikeuksin. Paikalliset yritykset ja yhdistykset esittelevät toimintaansa ja Lapinjärven kunnan liikunnanohjaaja Petteri Aaltolainen antaa tapahtumassa liikuntaneuvontaa.

Lauantai-ilta päättyy elävän musiikin parissa. Illan hyvästä tunnelmasta vastaavat bilebändi Cover-Lovers sekä paikallinen duo Trubadual singers. Illan anniskelusta vastaa kahvila-ravintola Ketunpesä. Sisäänpääsy 15 €.

Sunnuntain ohjelmassa on Agricolan suomalaisen seurakunnan sekä Agricola svenska församlingin yhteinen kaksikielinen ulkoilmamessu Lukkarinpuistossa.

Lisätietoja molemmista tapahtumista antaa tarvittaessa Lapinjärven kunnan elinkeino- ja viestintäsihteeri Jonna Nygård jonna.nygard@lapinjarvi.fi / 0447208697