Kaartin Jääkärirykmentin 2/22 saapumiserän valatilaisuus järjestetään elokuussa Lapinjärvellä

Lapinjärven kunnalla on kunnia toimia heinäkuussa Kaartin Jääkärirykmentissä aloittavien varusmiesten sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuden isäntänä elokuussa 2022. Valatilaisuuden järjestämisestä Lapinjärvellä on käyty keskusteluja jo vuosien ajan, mutta koronapandemian vuoksi valatilaisuuksia ei ole järjestetty avoimina tilaisuuksina varuskunnan ulkopuolella aikoihin.

– Iloksemme saimme alkuvuonna tiedon, että valatilaisuutta voitaisiin alkaa suunnitella tälle vuodelle pidettäväksi kunnassamme, mikäli koronatilanne sen sallii. Koronan puolesta vaikuttaisi nyt olevan mahdollista järjestää isompiakin tapahtumia, toteaa Lapinjärven kunnan elinkeino- ja viestintäsihteeri Jonna Nygård

– Toki yleinen maailmantilanne on tämänkaltaisessa tilaisuudessa edelleen huomioitava asia, mutta järjestelyt on nyt aloitettu ja niitä jatketaan sillä oletuksella, että tapahtuma päästään järjestämään, Nygård jatkaa.

Valatilaisuus järjestetään yhteistyössä Kaartin Jääkärirykmentin kanssa 12.8.2022. Valan vannovia sekä vakuutuksen antavia alokkaita on yhteensä reilut 700. Lisäksi paikalle kutsutaan alokkaiden läheisiä ja tilaisuus on lähtökohtaisesti muutoinkin avoin yleisölle. Paikkakunnalle odotetaan täten saapuvaksi yhteensä noin 2000-3000 vierasta. Sekä paikallisten asukkaiden että paikallisten yritysten onkin hyvä laittaa päivämäärä kalentereihinsa jo nyt.

Valapäivä aloitetaan yhteisellä lipunnostolla Peikkolaakson päiväkodin ja Kaartin Jääkärirykmentin kanssa. Tämän jälkeen ohjelmassa on seppeleenlaskutilaisuus sankarihaudoilla. Valatilaisuus pidetään kello 12.00 Mariebergin urheilukentällä, jota ennen sotilasvakuutustilaisuus Lukkarinpuistossa. Valakatselmuksen jälkeen suoritetaan ohimarssi Lapinjärventiellä. Ohimarssi aiheuttaa jonkin verran muutoksia liikennejärjestelyissä kirkonkylällä. Päivän aikana toteutetaan myös kalustonäyttely Lukkarinpuiston läheisyydessä ja Kaartin soittokunta esiintyy Lukkarinpuistossa.

Tilaisuuden tarkemmista järjestelyistä tiedotetaan lisää järjestelyiden edetessä kevään ja kesän aikana.

Lisätietoja:

Lapinjärven kunta: Jonna Nygård, 044-7208697, jonna.nygard@lapinjarvi.fi

Kaartin Jääkärirykmentti: kapteeni Jarkko Piekkari, 0299-421 230, jarkko.piekkari@mil.fi