Influenssarokotus

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen influenssarokotuksien ajanvaraus käynnistyy 30.10 kello 9.00. Rokotusaikoja on varattavissa kaikille Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen terveysasemien rokotuspisteille. Influenssarokotustoiminta alkaa viikolla 45.

Sähköisen ajanvarauksen linkit Itä-uudenmaan hyvinvointialue julkaisee lähempänä ajanvarausajankohtaa. Rokotusajan voi myös varata puhelimitse, soittamalla omalle terveysasemalle.

Lapinjärvi                      044 4 555 360

Saavu rokotukseen vain terveenä. Ota mukaan Kela- kortti. Pukeudu siten, että olkavartesi ovat helposti paljastettavissa.

Kausirokotukset raskaana oleville, lapsille, lapsiperheille sekä nuorille

Influenssarokotusta suositellaan ja se on maksuton mm. kaikille raskaana oleville sekä 6kk – 7-vuotiaille lapsille. Influenssarokote on myös maksuton alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiirille sekä kaiken ikäisille, jotka ovat alttiita vakavalle influenssalle sairauden tai sen hoidon vuoksi. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote/kenelle-ilmainen-influenssarokote-(siirryt toiseen palveluun)

2–6-vuotiaat saavat nenäsumutteena annettavan influenssarokotteen. Yksi annos nenäsumuterokotetta riittää suojaamaan koko influenssakaudeksi. Muille ikäryhmille annetaan pistettävä influenssarokotus. Alle 9-vuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on aiemmin saanut ainoastaan yhden pistettävän influenssarokotuksen, tarvitsee kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. Ensimmäisen ja toisen annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa.

Influenssarokotukset neuvoloissa

Influenssarokotuksen voi myös saada tavallisen vastaanottokäynnin yhteydessä sekä kotipaikkakunnan neuvoloiden muissa avoimissa rokotuspisteissä. Jos perheessä on rokotettava lapsia, vanhemmat ja muut sisarukset voidaan rokottaa samassa yhteydessä neuvolassa.

Lapinjärven neuvola

Lapinjärven neuvola, ajanvarauksella puh. 044 5051091 (arkisin klo 12-13)

Lapinjärven neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Loviisaan ilman ajanvarausta ajankohtiin.