HUSin alueen asukkaat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta

Loviisalaisten ja lapinjärveläisten on keskiviikosta 9.9. 2020 alkaen mahdollista varata itse aika Loviisan drive in –koronanäytteenottoon.

Uusi palvelu on avattu osoitteessa koronabotti.hus.fi, jossa valitaan ensin kotikunta ja vastataan oirekyselyyn. Sen jälkeen palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Alkuvaiheessa palvelu toimii ainoastaan aikuisille, jotka ovat varaamassa aikaa itselleen. Ajan varaaminen toisen henkilön puolesta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Itsepalvelun tarkoitus on helpottaa ajanvarauksen puhelinruuhkaa. Sähköinen ajanvaraus Klinik-asiointipalvelun kautta toimii yhä normaalisti, kuten myös puhelinajanvaraus mikäli sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista.

Vahvistus ajanvarauksesta saapuu tekstiviestinä annettuun puhelinnumeroon, minkä vuoksi on erityisen tärkeää näppäillä oma puhelinnumero oikein. Myös testin tulos ilmoitetaan tekstiviestillä. Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Koronavirustestin tulokset näkyvät lisäksi Omakannassa, mutta terveydenhuollon organisaatioiden ja kuntien välillä on eroa siinä, millaisella viiveellä tiedot tulevat Omakantaan näkyviin.

Palvelun ovat toteuttaneet HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalvelut.