Biokiertotalouden demopäivä biohiilestä 8.3.2023

TERVETULOA BIOHIILIDEMOPÄIVÄÄN NYGÅRDIN TILALLE 8.3.2023!

Päivän aikana pääsemme seuraamaan biohiilen valmistusta maatilamittakaavan pyrolyysilaitteistolla Nygårdin tilalle (Lapinjärventie 47, 07800 Lapinjärvi). Tule kuulemaan biohiilestä, sen tuotannosta maatilalla sekä seuraamaan sen valmistusprosessia. Tervetuloa myös keskustelemaan aiheesta asiantuntijoiden kanssa.

Demopäivässä käymme läpi biohiilen tuotantoprosessin panostoimisella laitteistolla klo 9–14 välillä. Voit osallistua demopäivään oman aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaan. Aamupäivällä kuulet esittelyn päivän prosessista ja saat tietoa biohiilestä samalla, kun puupanosta ladataan laitteistoon. Paras ajankohta itse pyrolysointiprosessin seuraamiseen on puolenpäivän aikaan, kun palaminen voimistuu.

Tietoa biohiilestä kuulemme Mayt Oy:n toimitusjohtajalta Tuomo Leppäseltä sekä HAMK:n asiantuntijalta Katri Juvalta. Myös Lapinjärven kunnanjohtaja Jarkko Sorvanto vierailee demopäivässä ja on iltapäivällä tavattavissa.

Voit osallistua päivän tapahtumien seuraamiseen oman mielenkiintosi ja ajankäyttösi mukaan. Osallistujille tarjotaan ilmainen aamupala ja lounas. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu 6.3. mennessä täällä: https://forms.gle/y8hG7CBhP1EgEkou5

 

AIKATAULU JA INFO:

– klo 9–11: aamupala, päivän aloitus ja tietoa biohiilestä Nygårdin tilalla (Lapinjärventie 47, 07800 Lapinjärvi)

– n. klo 11–12: Lounas ja kahvit Lapinjärvellä kunnanhallituksen kokoustilassa (Lapinjärventie 25, 07800 Lapinjärvi)

– n. klo 12 alkaen Pyrolysointiprosessin seuraaminen Nygårdin tilalla iltapäivällä, kunnanjohtaja vierailee demopäivässä

Lisätietoja:

Hankkeen projektipäällikkö Tanja Pöyhönen: 044 753 5314 / tanja.poyhonen(at)lapinjarvi.fi

Hämeen AMK:n projektipäällikkö Noora Arola: 050 473 2480 / noora.arola(at)hamk.fi

Lyckan – Maaseudun innovaatio- ja inspiraatiotoiminnan tulevaisuus-hub -hanke järjestää tilaisuuden yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Lapinjärven kunnan kanssa.